de kort krijgt stukken zegge vii niet openbaar

“Ik overweeg die omweg te nemen omdat ik een inhoudelijke toetsing van groot algemeen belang vind. Dat kost me dan wel weer 150 euro, maar dat heb ik graag voor deze publieke zaak over,” aldus De Kort. “Tot mijn spijt heeft de rechter mijn beroep, zónder inhoudelijke toetsing, op formele gronden afgewezen. Blijkbaar heb ik me door de gecompliceerde bevoegdheden rond de geheimhouding laten overrompelen. Ik ben er steeds van uitgegaan dat door het niet bekrachtigen van de geheimhouding – maar hierover heeft de rechter zich dus niet uitgesproken – de bevoegdheid over eventuele openbaarmaking bij de gemeenteraad lag. De rechter gaat hieraan voorbij door te stellen dat ik de duidelijkheid daarover had moeten zien te verkrijgen door reeds tegen de eerste (terecht of onterechte) weigering van B&W in beroep te gaan.”

De tekst van de uitspraak vindt u op de site Rechtspraak.nl, onder nummer LJN BM4999.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.