de dauwpopvoorpret kan beginnen

nders dan een retourtje Hellendoorn. Frank Satink, verantwoordelijk voor het programma en de PR van het festival, dat dit jaar wordt gehouden op donderdag 13 mei, kijkt vooruit.

“Wat het terrein betreft, hebben we grotendeels de indeling van vorig jaar aangehouden”, stelt Frank. “We hebben enkele jaren geëxperimenteerd met de indeling, maar vorig jaar hebben we de goede opzet gevonden.”

“Het is telkens weer een opgave om een goede line-up samen te stellen”, gaat Frank verder. “Het probleem is dat we een heel lange wensenlijst hebben, maar dat de lijst van acts die ook daadwerkelijk kunnen, veel korter is. We vallen met Dauwpop net buiten de grote festivaltours. De voorjaartournees duren tot eind april, veel grote namen komen pas weer eind juni om dan een groot aantal festivals te doen. Dan heb je verder nog te maken met exclusiviteitbedingingen van andere festivals, managementkeuzes en natuurlijk de financiële haalbaarheid. De lijst wordt dus steeds korter.”

Hij is met name trots dat het gelukt is om Ed Kowalzcyk, de zanger van het inmiddels ter ziele Live, naar Hellendoorn te halen. “Live stond al jarenlang op ons verlanglijstje. We zijn er ook al een keertje heel dicht bij geweest, maar nu hebben we in elk geval het gezicht van de band. En ook K’s Choice is natuurlijk een enorme publiekstrekker.”

Maar met bijna dertig acts is er natuurlijk veel meer te zien en te horen. Wat dacht je van Caro Emerald. Deze dame is dit jaar doorgebroken met haar mengelmoes van fifties bigbandjazz, dance en Caribische muziek. Haar debuutalbum (met onder andere de hits ‘A Night like this’ en ‘Back it up’) is nu al platina (meer dan 50.000 verkochte exemplaren). “Toen we haar boekten, kende niemand haar nog”, stelt Frank. “Daar hebben we dus flink geluk mee gehad. Net zoals met Moss. Ik vond die nieuwe plaat van ze te gek, maar we wisten niet of er verder ook iets mee zou gebeuren. We hebben het risico genomen en ze gewoon geboekt. En dat heeft goed uitgepakt, want ze zijn dé indieband van het moment. Ze trekken overal volle zalen. Een beetje geluk moet je soms hebben.”

Wat de rest van het programma betreft, tipt Frank Boys Noize en Admiral Freebee. “Boys Noize is de dance-act van het moment. Vorig jaar was de act één van de headliners van Pukkelpop, ze krijgen een eigen tent op Mysterieland. Da’s voor de liefhebbers echt wel iets bijzonders. En Admiral Freebee is ook een persoonlijke favoriet. Zie het maar als een eigentijdse en venijnige versie van Bob Dylan en Neil Young.”

Bij de opbouwwerkzaamheden worden er wel eens vreemde vondsten gedaan. “Vorig jaar was er een clubje jongens uit Luttenberg dat een paar kratjes bier had begraven. We hebben de kratjes gevonden tijdens het opbouwen. Maar ze hadden er dus geen rekening mee gehouden dat we de opzet van het terrein hadden veranderd. Dus de kratten lagen buiten de hekken, de knooierds, ha ha! Later hebben we op Youtube ook filmpjes van hun actie gezien. We hebben al begrepen dat er een kans bestaat dat ze het dit jaar weer proberen, we zullen zien, ha ha!”

Meer informatie op staging2.dauwpop.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.