dansend over de ijssel op hemelvaart

Op Hemelvaartsdag wordt het swingen op de pont tussen Olst en Welsum. Veerpont-exploitant Hendrik Schuitema verrast dauwtrappers, toertochtrijders en alle andere passagiers met live entertainment. Hij laat de Gelders-Overijsselse liveband What’s Up Doc? optreden op zijn veerpont van 10.00 tot 12.00 uur.

Het idee is spontaan ontstaan doordat twee in Epe woonachtige bandleden vaak gebruik maken van de varende oversteek. Meestal gebeurt dit na een repetitie van de band of een optreden elders in het Overijsselse. De andere twee bandleden wonen namelijk in Deventer. Meestal maken ze wel een praatje met de schipper die ondertussen al volledig op de hoogte is van het reilen en zeilen van de band. Of op het brede repertoire van de band nu ook het lied van Drs.P staat ‘Heen en Weer’, kon leadzanger Doc nog niet zeggen.