cvdk jansen wantrouwde raalter politiek

Commentaar – Een waardeloze staatssecretaris, zegt de vakbond achteraf van Jack de Vries. Wij wilden de Commissaris van de Koningin van Overijssel eigenlijk ook niet weg laten komen met een overall beeld van ‘bruggenbouwer’. Wat heb je er eigenlijk aan, aan bruggenbouwers?

We hebben alleen ons eigen archief er op nageslagen en dat is drie jaar oud. Jansen deed in die tijd aangifte van lekken van vertrouwelijke informatie in de benoemingsprocedures van de nieuwe burgemeesters van zowel Wierden als Twenterand. Hij blijkt per jaar 51.000 euro bij te verdienen (dat pakte hij er dus naast zijn riante inkomen van boven de 120.000 euro gewoon bij. Onder Jansen is de komst van een vliegveld in Twente afgeketst waarna gedeputeerde staten viel , een nieuw bestuursakkoord opstelde en het vliegveld er nu gewoon laat komen (want wat kan hen e mening van de burger schelen). En hij heeft er rond de benoeming van burgemeester Zoon in Raalte werkelijk een soepzootje van gemaakt. Uit die tijd zal Jansen voort blijven leven als een op macht belust bestuurder die bepaalt geen bruggen bouwt maar politici wantrouwt..

Wat was er in Raalte ook al weer aan de hand? Bolhuis moest als burgemeester weg. Zijn positie was onhoudbaar geworden. Het is nooit bewezen dat hij iets verkeerds gedaan heeft, hij is ook eervol ontslagen, maar het lukte bruggenbouwer Jansen niet de kippen van het Raalter gemeentehuis weer in het hok te krijgen.

Vervolgens is uit de vertrouwenscommissie die Bolhuis aannam informatie naar buiten gekomen die geheim had moeten blijven. Jansen bleek toen zo veel wantrouwen in zich te hebben, dat hij van iedereen die in de vertrouwenscommissie ging zitten voor de nieuwe burgemeester een extra handtekening eiste. Ja, echt waar. Als je in een vertrouwenscommissie gaat zitten, dan conformeer je je aan de geheimhoudingsplicht. Jansen wilde dubbele zekerheid en vroeg een extra handtekening,

Als makke lammetjes deden de meeste raadsleden dat keurig. Behalve Willy Lourenssen. Die stond op zijn strepen. En hij mocht er later ook gewoon bij gaan zitten. Maar ja Willy, dan wordt je natuurlijk niet later ooit nog eens ergens burgemeester. Want zo gaat dat in kringen van bruggenbouwers.

We hebben hem tijdens een roerige ontslagvergadering in het gemeentehuis van Raalte eens geïnterviewd. Voor hij antwoord gaf op de eerste vraag, moest eerst zijn woordvoerder er bij komen. En toen het artikel op de site stond, hadden we die woordvoerder binnen een kwartier aan de lijn. Of we er nog wat scherpe kantjes af wilden halen.

De bruggenbouwer is afgetreden.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.