concert collegium musicum salland in wijhe

Kamerkoor Collegium Musicum Salland treedt op zaterdag 29 mei op in de Hervormde kerk te Ommen. Een dag later is het koor te gast in de Nicolaaskerk te Wijhe. Met het programma Due Voci laten koor en dirigent Henk Ophoff een aantal hoogtepunten horen uit de koorliteratuur van de 16e tot en met de 19e eeuw. Beide concerten beginnen om 16.00 uur.

Het ‘Miserere’ van Allegri en het motet ‘Lobet den Herrn’ van Bach zijn de meest opvallende composities van dit concert. Aan het voorjaarsconcert werken ook de organisten David de Jong en Johannes Dijkstra mee. De toegang bedraagt 10 euro, de jeugd tot en met 18 jaar mag gratis naar binnen. Kaarten en programmaboekje zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerken.

Collegium Musicum Salland is begin 2009 opgericht en bestaat uit 23 geoefende amateur-zangers afkomstig uit Ommen en wijde omgeving. Onder leiding van Henk Ophoff legt het koor zich toe op stijlvolle uitvoeringen van inspirerende muziek vanaf de middeleeuwen tot in de twintigste eeuw. Bij voorkeur worden daarvoor monumentale kerken uitgezocht zoals in Ommen en Wijhe. In oktober zal het koor het requiem van Maurice Duruflé gaan uitvoeren in Dalfsen en Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.