cda pleit voor tempo in aanpak n35

De CDA-gemeenteraadsfractie in Hellendoorn en de CDA-Statenfractie Overijssel willen tempo in de aanpak van de N35 tussen Nijverdal en Almelo. Tijdens het werkbezoek van de Statenfractie aan de gemeente Hellendoorn zijn de werkzaamheden aan de Combitunnel in Nijverdal bekeken. Een mooie tunnel, maar dan moet de weg enerzijds Zwolle-Nijverdal en anderzijds Nijverdal-Almelo ook een beetje snel doorlopen.

De Hellendoornse gemeenteraadsfractie vraagt zich bezorgd af of de kruisingen op de N35 tussen Nijverdal en Wierden nog wel in de plannen kunnen worden meegenomen. “De kruisingen staan in de plannen als gelijkvloers beschreven, maar worden mogelijk ongelijkvloers in een 2x2baans uitvoering. Met een ongelijkvloerse kruising is er sprake van een betere verkeersdoorstroom. Financieel gezien is het verstandig dit gelijk goed aan te pakken”, geven Bertus Bannink (CDA-gemeenteraadsfractie) en Laura Antuma (CDA-Statenfractie) aan.

De Provincie heeft samen met de regio een marsroute gemaakt van de N35, maar de minister heeft dit nog niet vastgesteld. Naast het project van de Combitunnel in Nijverdal (het tracé Nijverdal-Wierden), moeten er nog meer tracés, onder andere bij Raalte, worden aangepakt. De CDA-fracties zijn daarom benieuwd naar de resultaten van het MIRT-overleg (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) van het Rijk met Overijssel/Gelderland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.