averboys vieren veertigjarig bestaan

De Averboys willen hun veertigjarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op 12 juni houden ze een feestavond aan de Kleinjansweg in Heino. Een ieder die de Averboys een warm hart toedraagt, is vanaf 20.30 uur (na de koffie) van harte welkom.

Het begon allemaal in 1970 toen een aantal jonge boeren uit Heino voor een potje voetbal werden uitgedaagd door collega’s uit Lierderholthuis. Dat beviel zo goed dat ze als cluppie vaker bleven voetballen. De combinatie van voetbal met kameraadschap en gezelligheid bevalt veertig jaar later nog steeds goed. Die gebruikelijke derde helft had vaak plaats in café “Aver Heino” (die nu al weer jaren café “de Veldhoek” heet), reden waarom de voetbalvrienden zich de Averboys zijn gaan noemen.

In de beginjaren werd er gespeeld op een stuk grasland dat net gemaaid was. Met strotouw werd een veld uitgezet, van dennenstammetjes waren doelen gemaakt. Een grote storm eind 1972, waarbij in heel Nederland op grote schaal dennenakkers tegen de vlakte gingen, bood de Averboys de kans om in een stuk bos langs de Berkendijk een permanent veld te maken. Op die plek werken de Averboys nog altijd hun wedstrijden af.

Sport Real begon in 1976 als een evenement waar niet-sportende Nederlanders kennis konden maken met diverse takken van sport. Het voetbaltoernooi in Heino is nog de enige welke nog onder de vlag van Sport Real plaats vindt. Dat is mede te danken aan Gerard (Gait) Groot Beumer. Met enkele anderen zorgt hij ervoor dat het toernooi nog altijd bestaat. De rol van Groot Beumer is daarmee nog lang niet uitgespeeld. Want hij is ook de drijvende kracht van de Averboys. Wekelijks zorgt hij voor tegenstanders en regelt hij dat de Averboys met voldoende mannen aantreden. ’s Zomers buiten en ’s winters binnen. Want het zijn wel mooiweervoetballers, die Averboys.

Het jaarlijkse Ballonfestijn van de Averboys, dat sinds 1993 op het program staat, is elk jaar weer een feest. Op het hoogtepunt gingen zo’n 140 mensen de lucht in om Overijssel eens van een heel andere kant te bekijken. En alle keren was Gait Groot Beumer de spil in de organisatie. Voor zijn niet aflatende inzet kreeg hij in 2008 een lintje. Een absoluut hoogtepunt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.