ab klink bezoekt de hartkamp voor verwenzorg

Demissionair minister van Volksgezondheid Ab Klink bezoekt samen met CDA kamerlid Sabine Uitlag en Joke Zwanikken, ambassadeur van ‘verwenzorg’, zorginstelling De Leiboom in Raalte. Zij zullen met de verpleegkundigen in gesprek gaan en aandacht besteden aan het belang van ‘verwenzorg’ in de reguliere zorg en door vrijwilligers.

‘Verwenzorg’ is zorg voor chronisch zieken die het soms moeilijk vinden om ook de mooie dingen in het leven te zien. In de gezondheidszorg wordt er naar gestreefd dat patiënten zoveel mogelijk zelfstandig kunnen leven. “De meeste patiënten vinden dat prettig. Maar soms voelen zich patiënten met een chronische ziekte aan hun lot overgelaten. En dat mogen we niet laten gebeuren. Daarom is het initiatief van Joke Zwanikken zo waardevol”, aldus Sabine Uitslag.

Minister Klink zal aansluitend een kersenboom, het symbool van verwenzorg, planten. Klink draagt vrijwilligersinitiatieven in de zorg een bijzonder warm hart toe: “Professionele ondersteuning is kostbaar en dat vergt doorlopend een afweging van de keuze waar die wel en waar niet moet worden ingezet. De wisselwerking met vrijwilligerswerk is meer en meer van belang. Voor de zorgbehoevende omdat deze extra aandacht krijgt. Het laat mensen zien dat ze van waarde zijn en dat zij de extra aandacht verdienen die mensen ervaren als ze met zorg worden omringd.”

In de namiddag zullen Sabine Uitslag (CDA Tweede Kamerlid) en Joke Zwanikken kersentaart, kersensap en een bloemetje uitdelen aan de bewoners. “Wij willen met verwenzorg de ziel teruggeven aan de zorg”, zegt Zwanikken. Ook CDA Tweede Kamerlid Eddy van Hijum en wethouder Roger de Groot zullen aanwezig zijn. “Als gemeente zijn we trots op de kwaliteit van zorg die onze inwoners geboden wordt in de vele zorgvoorzieningen. De kleinschaligheid en het Sallandse noaberschap leveren hier een belangrijke bijdrage aan”, aldus Wethouder De Groot .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.