zorggroep raalte op zoek naar vrijwilligers

Zorggroep Raalte is op zoek naar vrijwillgers voor de dagopvanggroep, bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen die behoefte hebben aan sociale contacten en gezelligheid. Deze groepen zijn in het leven geroepen, omdat veel ouderen per 1 januari niet meer in aanraking komen voor de dagverzorgingsprojecten van Zorggroep Raalte. Dit alles is een gevolg van een ontwikkeling binnen zorg en welzijn, waardoor mensen meer en meer een beroep moeten doen op hun eigen netwerk, voorliggende voorzieningen, vrijwilligersorganisaties en de Wet Maatschappelijke Ondersteuningen (Wmo).

De gemeente Raalte heeft het voorstel van harte toegejuicht en geld vrijgemaakt om de kosten te kunnen financieren. Begin januari is zowel op Stevenskamp als op Swaenewoerd een groep gestart. De begeleiding wordt voorlopig nog door verzorgenden geboden. Vanwege de beperkte financiële middelen is dit nooit de opzet geweest, maar om toch snel te kunnen starten was dit voor de korte termijn de best haalbare oplossing. Nu de groepen met veel succes lopen, moet de begeleiding worden overdragen aan vrijwilligers.

Zorggroep Raalte is daarom nog op zoek naar vrijwilligers die zorg willen dragen voor begeleiding van een groep deelnemers van maximaal vijftien personen. Het gaa hier om vrijwilligers die zich betrokken voelen bij, en respect hebben voor de oudere mens. Je bent samen met een andere vrijwilliger aanwezig op dinsdagmorgen van 9.30 tot 13.30 uur, alwaar je zorgt voor een prettige sfeer en de deelnemers voorziet van koffie, thee en een warme maaltijd. Ook word je gevraagd om te ondersteunen bij eventuele activiteiten. Belangstelling? Bel met Rianne Koolhof -Teammanager Zorg en Welzijn Stevenskamp Heeten- 0572 381441 of met Cootje Fiks – Teammanager Zorg en Welzijn Swaenewoerd Raalte- 0572 381441.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.