woontrenddagen bij tegelhuys in wijhe

, vertelt initiatiefneemster Sandra Langebeeke, ook de eigenaresse van Tegelhuys. “Daar voelen we ons zelf ook het beste bij thuis! Het zijn allemaal bedrijven die het normaal van mond-tot-mondreclame moeten hebben, de bedrijven waarop de economie drijft!”

De deelnemende bedrijven presenteren de allerlaatste trends op het gebied van onder andere verf, behang, tegels, stoffering, stucwerk, vloerbedekking, vloeren, lichtplannen, slaapkameraankleding en meer, veel meer. “We hebben de ondernemers die meedoen verzocht om zich van hun meest creatieve kant te laten zien”, vervolgt Sandra. “Dat houdt in dat de bezoekers verrassende zaken op het gebied van de woning en de tuin kunnen bekijken.”

Een greep uit het gebodene: Kathelijn Wandschilderingen zal gedurende de WoonTrendDagen een grote wandschildering maken. Drukkerij Roned komt met zogenaamde gardenprints, grote doeken met daarop afbeeldingen van mooie vergezichten om het uitzicht in de tuin te verfraaien, ideaal om bijvoorbeeld lelijke muren mee uit het zicht te halen. Wezenberg uit Zwolle presenteert de nieuwe collectie traplopers. Leny Harleman van Schildersbedrijf Harleman uit Olst geeft gratis workshops waarmee ze de bezoekers zal helpen om de mooiste kleurencombinaties voor hun woning uit te zoeken. Centro Della Luce uit Drachten geeft gratis advies over het lichtplan voor je woning. Het is voor de bezoekers die daarin geïnteresseerd zijn dus ook handig om een bouwtekening van de woning mee te nemen. Sandra: “En ondanks dat we ons niet meteen richten op meubels hebben we ook Echte Oude Steigerplanken uit Heino bereid gevonden om te komen. Gewoon als leuk extraatje, want meubels van steigerhout zijn hartstikke hip!”

Het idee voor de WoonTrendDagen ontstond medio januari. Sandra en haar medewerkster Joke ten Broeke zaten tijdens een koffiepauze te brainstormen over de mogelijkheden om hun zaak nog beter voor het voetlicht te brengen. “We organiseren hier al twee jaar in oktober de energiedagen. Daarbij staat alles op het gebied van duurzaamheid centraal. Tijdens de pauze ontstond al brainstormend het idee om een woonbeurs te organiseren in onze zaak naar dat model. Ook met als doel om een nieuw publiek naar onze zaak te trekken. We willen op een speelse manier ons aanbod presenteren.”

Aanvankelijk bleek het lastig om ondernemers te vinden die mee wilden doen. “We hadden onszelf tot doel gesteld om eind februari acht ondernemers te hebben. Als dat niet zou lukken, zouden we het evenement afblazen. Op de laatste dag van die termijn kregen we vlak voor sluitingstijd het verlossende telefoontje. Nummer acht deed mee. We gingen gillend door ons kantoor! Dat was een beetje dom, want er liepen nog allemaal mensen in de zaak, ha ha! Maar daarna ging het ook veel gemakkelijker. Dan wordt het ‘zwaan kleef aan’!”

Sandra en haar medewerksters Joke en Rita Barneveld zijn dan ook niet over één nacht ijs gegaan. Het uitgangspunt was om bedrijven met goede referenties uit te nodigen. “We zijn afgegaan op ons eigen referentiekader en op dat van onze klanten. Goede mond-tot-mondreclame vormde de basis!”

Behalve het inspireren en prikkelen van de bezoekers gaan de organisatoren ook voor een leuk sfeertje. “Voor de kinderen is er een springkussen. We zorgen voor koffie en thee en appelkoek. Onze kinderen helpen bij de bediening. Het moet gewoon een lekker laagdrempelig en gezellig uitje worden voor het hele gezin.”

De WoonTrendDagen bij Tegelhuys Wijhe duren op vrijdag van 14.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis. Meer informatie op staging2.tegelhuys.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.