Home / archiefcentraal / waterschap groot salland zoekt jeugddijkgraaf

waterschap groot salland zoekt jeugddijkgraaf

Waterschap Groot Salland gaat in het eigen gebied op zoek naar de beste kandidaat om zitting te nemen in het eerste nationale jeugdwaterschapsbestuur. Dit bestuur, bestaande uit jongeren tussen de 12 en 18 jaar, gaat voor de zomervakantie van start om in november ideeën aan te leveren over waterthema’s waarvan zij denken dat hun leeftijdgenoten daar nu en in de toekomst mee te maken krijgen. Met de ideeën die het jeugdwaterschapsbestuur aandraagt, gaan de waterschappen ook daadwerkelijk aan de slag.

De Nederlandse waterschappen willen jongeren meer betrekken bij hun werk. De benoeming, eind 2009, van de 17-jarige Laura Pierik uit Den Haag tot jeugddijkgraaf, was de opmaat naar de samenstelling van een nationaal jeugdwaterschapsbestuur. In dit bestuur neemt uit elk waterschap één afgevaardigde zitting, dus ook vanuit het Waterschap Groot Salland, verantwoordelijk voor het waterbeheer in West-Overijssel.

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar die het interessant vinden om mee te denken over waterbeheer in hun eigen waterschapsgebied en in de rest van Nederland, kunnen voor meer informatie terecht op de website www.jeugdwaterschap.nl.

Lees ook

College wil vergunningverlening voor woningsplitsing niet gratis aanbieden

RAALTE – Het Raalter college van B&W ziet vooralsnog niks in het idee van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.