waterbeheerplan 2010 2015 goedgekeurd

Het waterbeheerplan 2010-2015 van het Waterschap Groot Salland is goedgekeurd door de provincie Overijssel. Een startsein om aan de slag te gaan met de uitvoering van maatregelen en voorzieningen die in het plan zijn opgenomen. In het waterbeheerplan geeft het waterschap aan welke concrete maatregelen het de komende jaren gaat treffen voor het waterbeheer in haar werkgebied.

De watersector staat de komende decennia voor grote opgaven. De belangrijkste punten in het waterbeheerplan zijn het borgen van de (water)veiligheid, het beheer van waterlopen, zoals weteringen, kanalen, sloten, meren en vennen en de verdere ontwikkeling van de afvalwaterketen. Ook zijn er maatregelen opgenomen die voortvloeien uit landelijke en Europese regelgeving.

Om ook in de toekomst West-Overijssel veilig en leefbaar te houden, is vooral ruimte voor water nodig. Dit is van belang om wateroverlast en verdroging tegen te gaan én voor verdere ontwikkeling van (natte) natuur. Uitvoering hiervan heeft de komende jaren prioriteit. Ook staan nieuwe en innovatieve zuiveringstechnieken van afvalwater op de agenda. Een goed voorbeeld hiervan is het project SLIK, waarmee onderzoek wordt gedaan naar betere verwijdering van medicijnresten uit afvalwater (staging2.wgs.nl/slik).

Waterbeheer werkt veel samen met andere organisaties. Het waterschap geeft de plannen dan ook verder vorm in dialoog en samenwerking met diverse betrokken partijen. Hieronder vallen zeker ook de waterschappen Reest en Wieden, Regge en Dinkel, Rijn en IJssel en Velt en Vecht, die naast Groot Salland deel uitmaken van het stroomgebied Rijn-Oost. Om aan wettelijke eisen te kunnen voldoen, was er in de afgelopen jaren al sprake van een intensieve samenwerking. Tevens zijn provincies en gemeenten hierbij betrokken geweest. Ook dit waterbeheerplan is een resultaat van deze samenwerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.