vierhonderd deelnemers verkeersexamen

Het schriftelijk deel is op donderdag door de school zelf afgenomen. Op vrijdagmorgen is het praktisch examen afgenomen nabij het SV Raalte Sportcomplex. De Lions afdeling Raalte en Veilig Verkeer Nederland afdeling Raalte organiseerden dit samen met een aantal vrijwilligers.

Op vrijdagmorgen heeft de gedeputeerde Job Klaassen van de provincie Overijssel de aftrap gedaan en heeft als eerste het praktisch examen afgelegd. Gelijk daarna hebben ongeveer 400 leerlingen het parcours met de fiets gereden.Leerlingen maakten de meeste fouten in voorrangsregels. Bij het praktijkexamen zijn de meest gemaakte fouten het niet uitsteken van een hand en het niet goed achterom kijken bij het afslaan.

Jaarlijks vallen er 15 dodelijke slachtoffers en 350 gewonden tijdens het lopen en fietsen in de leeftijdsgroep 10 tot 15 jaar. Veilig Verkeer Nederland wil dit soort ongevallen zoveel mogelijk voorkomen en vindt het Verkeersexamen daarom van groot belang in de opvoeding van kinderen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.