van den berg pleit voor extra leader budget

Wethouder Cor van den Berg van de gemeente Olst-Wijhe hield donderdag als voorzitter van de Plaatselijke Groep Salland een pleidooi voor extra Leader budget. Hij overhandigde het pleidooi aan Bartus Jonkman, dagelijks bestuurslid van Waterschap Groot Salland. De wethouder maakte van de gelegenheid gebruik om in het pleidooi te wijzen op de bereikte Sallands Leader-resultaten. En op het feit dat als de bodem van de schatkist in zicht komt, creatieve medefinanciering heel belangrijk wordt. Bartus Jonkman zegde toe het pleidooi over te brengen aan de leden van het algemeen bestuur van het waterschap die volgende week vergaderen.

Leader biedt in Salland nu al twee jaar de mogelijkheid aan projecteigenaren om hun idee te verwezenlijken met Europese en provinciale subsidie. Hiervan is flink gebruik gemaakt, bewoners van Salland hebben veel ideeën om hun dorp of buurt leefbaarder en fraaier te maken. De bottom up methode, die eigen is voor de Leader aanpak, sluit goed aan bij de bewoners van Salland. Zo goed dat het budget uitgeput dreigt te raken. Dat willen de bestuurders uit Olst-Wijhe, Raalte en Deventer en de leden van de plaatselijke groep van Leader voorkomen. Vandaar de actie om een pleidooi te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.