twaalfstedentocht maakt tussenstop in raalte

Vanmiddag rond 13.15 uur legde ongeveer 42 wielrenners in Raalte aan voor een tussenstop. De wielrenners zijn onderweg van Heerenveen naar Enschede. Dit allemaal om Nederland en België kandidaat te stellen voor het WK voetbal van 2018. Tijdens hun tussenstop sprak burgemeester Piet Zoon de renners toe, daarna voorzag Joop van den Enk de fietsers van een lunch. Onder de renners was ook Henk Gemser.

De twaalf kandidaat speelsteden Amsterdam, Antwerpen, Charleroi, Brugge, Brussel, Gent, Genk, Eindhoven, Enschede, Heerenveen, Luik en Rotterdam brengen met deze symbolische actie hun kandidatuur ‘bij elkaar’. Deze wordt op 14 mei in de vorm van een speciaal ‘Bidbook’ aangeboden aan de FIFA.

In de Twaalfstedentocht wordt op duurzame wijze steeds een deel van het concept Bidbook van de ene naar de andere stad gebracht met de fiets, de trein, de boot of de (hybride)bus. Donderdagochtend 29 april startte in het centrum van Heerenveen het programma voor de Twaalfstedentocht. Voor Heerenveen rijden veertig wielrenners een deel van het Bidbook naar Enschede.

De Twaalfstedentocht eindigt op 6 mei in Antwerpen waar de beide premiers van België en Nederland, Leterme en Balkenende, het totale Bidbook symbolisch meegeven aan The HollandBelgium Bid.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.