twaalfstedentocht doet raalte aan

De Twaalfstedentocht doet donderdagmiddag Raalte aan. Met deze tocht wordt aandacht gevraagd voor het gegeven dat Nederland en België zich gezamenlijk kandidaat hebben gesteld om in 2018 of 2022 het WK Voetbal te mogen organiseren.

De twaalf kandidaat speelsteden Amsterdam, Antwerpen, Charleroi, Brugge, Brussel, Gent, Genk, Eindhoven, Enschede, Heerenveen, Luik en Rotterdam brengen met deze symbolische actie hun kandidatuur ‘bij elkaar’. Deze wordt op 14 mei in de vorm van een speciaal ‘Bidbook’ aangeboden aan de FIFA.

In de Twaalfstedentocht wordt op duurzame wijze steeds een deel van het concept Bidbook van de ene naar de andere stad gebracht met de fiets, de trein, de boot of de (hybride)bus. Donderdagochtend 29 april start in het centrum van Heerenveen het programma voor de Twaalfstedentocht. Voor Heerenveen rijden veertig wielrenners een deel van het Bidbook naar Enschede. Tegen de klok van 13.30 uur worden de renners in Raalte verwacht. Burgemeester Piet Zoon zal hen toespreken op de Domineeskamp.

De wielrenners zijn medewerkers van de gemeente Heerenveen, provincie Fryslan en fietsclubs uit Heerenveen. Henk Gemser, Henk Kroes en wethouder Buwalda fietsen ook mee. De groep wordt begeleid door enkele auto’s die op aardgas rijden. De spelersbus van SC Heerenveen rijdt ook mee en brengt de wielrenners ’s avonds terug naar Heerenveen.

De Twaalfstedentocht eindigt op 6 mei in Antwerpen waar de beide premiers van België en Nederland, Leterme en Balkenende, het totale Bidbook symbolisch meegeven aan The HollandBelgium Bid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.