toneelgala in een nieuw jasje

“Het Toneelgala bestaat al jaren uit het opvoeren van een toneelstuk waaraan toneelspelers van verschillende verenigingen deelnemen”, vertelt Willy Koerhuis, de laatste vijf jaar de vaste regisseur van dat toneelstuk. Medeorganisator Jan Koenjer licht toe waarom dit jaar er voor het eerst wordt gekozen voor een vernieuwde opzet. Koenjer: “Sinds een paar jaar wordt het steeds moeilijker om toneelspelers te motiveren om naast het toneelstuk dat ze met hun eigen vereniging spelen, ook avonden vrij te maken voor repetities voor het Toneelgala. In overleg met de verschillende verenigingen is besloten om in 2010 voor eenakters te kiezen. Korte toneelstukken, waarvoor aanzienlijk minder repetitietijd nodig is. Tegelijkertijd kunnen we met dit concept de kwaliteit van de opvoering behouden.”

Toneelvereniging SPOTS bijt op 17 april het spits af met de eenakter ‘Pinnen’. De vanzelfsprekendheid van het pinnen nu, doet velen bijna vergeten hoe lastig het voor sommige mensen is het pinnen onder de knie te krijgen. Twee mannen trekken er op uit om voor de eerste keer geld uit de muur te halen. Dat dit niet zonder slag of stoot gaat, laat zich raden. Toneelvereniging Mensch komt met het stuk ‘Hilton suite’, een komisch stuk over een bruid met drempelvrees. Haar ouders moeten verwoede pogingen doen om de bruid uit de gesloten badkamer te krijgen…

Als derde eenakter voeren spelers van verschillende verenigingen (onder andere Luto, Heemspelers, Hakketakke en Ars Longa) samen het stuk ‘In de Mallenmolen van Mammom’ op. Een stuk over geldproblemen binnen een huwelijk, waarvoor vrouwlief een bijzondere uitweg zoekt.

Aan het einde van de avond volgt de prijsuitreiking. Voorzitter van de jury, Fred Polman: “Onze jury bezoekt iedere toneeluitvoering van de toneelverenigingen in de gemeente Raalte. Aan de hand van een officiële jurylijst, worden er punten toegekend aan de verenigingen. Op 17 april zullen we onder andere bekend maken welke vereniging de beste uitvoering van 2009-2010 heeft laten zien!”

Aanvang is om 20.15 uur. De prijsuitreiking volgt rond kwart voor elf. Kaarten à 10 euro zijn te koop op staging2.hoftheater.nl en via VVV Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.