tamme roodborstjes in de schuur

Rechtstreeks uit onze mailbox: “Bij ons in de schuur zijn twee roodborstjes bezig geweest een nest te bouwen. Ze hebben er eieren in gelegd en vorige week zijn de eieren uit gekomen. Nu voeren de roodborstjes hun 4 jongen ombeurten. De roodborstjes zijn steeds tammer geworden door het vele in en uit de schuur lopen. Dit leverde deze prachtige plaat op,” aldus Alex Witteveen.

En zeker levert dit een prachtige plaat op. ’s Zomers broedt de roodborst in gaten en spleten in muren, aan slootkanten, in heggen, in klimop, in bossen, in parken en in tuinen. Het is een vrij gedrongen vogeltje met een opvallende bruinrode keel. Een bijzonderheid van de roodborst is dat niet alleen de mannetjes maar ook de vrouwtjes zingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.