tachtig jaar st willibrord in boskamp

Dit jaar viert een aantal locaties van zorggroep De Leiboom feest. Het Averbergen in Olst beleeft haar veertigste jubileumjaar net als de Hartkamp in Raalte. Park Braband in Schalkhaar viert haar zeventigste en Sint Willibrord spant de kroon met haar tachtig jaren.

In 1929 was in de parochie Boskamp pastoor van Laak. Hij kwam met het voorstel om een rusthuis op te richten met de zusters van Boxmeer. In 1930 werd het onze Lieve Vrouwe Gesticht geopend. In 1961 werd het een zelfstandige stichting met een eigen bestuur.

Later is de naam veranderd in “Huize Sint Willibrord.” Er is in de loop der jaren bijgebouwd, gerenoveerd en vele veranderingen hebben plaats gevonden. De zusters zijn inmiddels vertrokken. De zusters hebben zich nog lang verdienstelijk gemaakt ondanks dat ze al gepensioneerd waren. Eén zuster woont nog op de Sekkelanden en schenkt nog de koffie voor de bewoners.

Hoewel het officieel geen kroonjaar is heeft het Sint Willibrord er een gezellig feest van gemaakt met pannenkoekenmiddag voor de bewoners samen met de kinderen van de Aloysiusschool, een Willibrordbingo, koud- en warm buffet en optredens van artiesten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.