Home / archiefcentraal / t scheultie zin om de tent in te gaan

t scheultie zin om de tent in te gaan

Eenmalig heeft de organisatie het vrijdagavondprogramma afgestoten. Dat heeft alles te maken met het gegeven dat het die dag Koninginnedag is. “Overal zijn er activiteiten, ook in Heeten, en we hebben er geen zin in om andere organisatoren voor de voeten te lopen”, vertelt Van de Mars. “Doorgaans hadden we op vrijdagavond een programma dat grotendeels op ouderen gericht was. Volgend jaar nemen we de vrijdagavond weer gewoon in ons programma op.”

Tentfeest ’t Scheultie begint dus zaterdagavond 1 mei met een feestavond met medewerking van The Pianohouse. Dat is een collectief van enkele pianisten en andere muzikanten die in wisselende samenstelling avondvullende shows verzorgen. Dat alles onder het motto ‘U vraagt, wij spelen’. De verdere muzikale invulling van de avond is in handen van DJ Bas. Mede met het oog op de interactieve inslag van dit programma heeft de organisatie er voor het eerst voor gekozen om het podium midden in de tent te plaatsen. “We wilden een keer wat anders”, stelt Van de Mars. “Het was een stevige klus omdat je voor enkele logistieke problemen komt te staan, maar met veel kunst en vliegwerk hebben we het rond gekregen. Nu kan het publiek ook echt van alle kanten verzoekjes aandragen.” De entree bedraagt 6 euro. Aanvang is om 21.00 uur.

De organisatie van Tentfeest ’t Scheultie heeft weer drie steproutes door de omgeving uitgezet met lengtes van 10, 20 en 40 kilometer. “We hebben volledig nieuwe routes uitgestippeld”, vertelt Van de Mars. “Deze keer gaan we in de richting van Bathmen en Okkenbroek. Uiteraard over een geheel verhard traject.” De 20 en de 40 kilometer beginnen om 10.30 uur. Als je mee wilt doen aan de 10 kilometer kun je starten om 13.00 en 15.00 uur. Het inschrijfgeld voor de 20 en 40 kilometer bedraagt 8 euro (5 euro voor deelnemers tot 12 jaar). Deelnemers aan de marathon betalen 12 euro. Het inschrijfgeld is inclusief de huur van de kickbike/step. Alle deelnemers krijgen een speciaal T-shirt aangeboden ter herinnering aan de dag. Met bijbetaling van 2 euro maak je kans op een unieke kickbike/step, die later die dag wordt verloot. Opgave is mogelijk op www.tentfeestschoonheten.nl.

De zondag staat weer in het teken van het hele gezin. Zoals de laatste jaren gebruikelijk is, is er weer een hoofdrol weggelegd voor de step (zie kader). Gedurende de middag is er een doorlopende presentatie van Main Meetings Raalte met demonstraties van radiografisch bestuurbare voertuigen. Het Holter mannenkoor De Hoolter Korhanen zorgt voor stemmige (zeemans)liederen. Het Brook Duo brengt muzikaal cabaret. Hoog bezoek dus voor Tentfeest ’t Scheultie, want één van de leden is Tweede Kamerlid Gerrit Jan Oplaat. De Bathmense formatie Kabaal zorgt voor echte tentfeestmuziek. Bekende rockstampers van bijvoorbeeld CCR en Normaal worden afgewisseld met covers van bekende feesthits. Lekker springen en hossen dus. Uiteraard is er ook weer een uitgebreid programma samengesteld voor de kinderen met onder andere stokbrood bakken, een draaimolen en een springkussen. Om 16.00 uur wordt er onder de bezoekers een step verloot. “We hebben er weer zin in”, besluit Van de Mars. “De zondagmiddag is telkens een hoogtepunt van ons feest. Doorgaans is het prachtig weer. Jong en oud loopt door elkaar. Op het terras, in de tent, overal is er wat te doen. En het gaat allemaal vanzelf. Iedereen let op elkaars kinderen!”

Meer informatie op www.tentfeestschoonheten.nl.

Lees ook

Tienduizenden bloembollen gepoot in Raalte en Olst-Wijhe

RAALTE/OLST/WIJHE – Afgelopen vrijdag en zaterdag werden overal in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe bloembollen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.