studenten landstede op middenstip fc zwolle

Tijdens de laatste thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-0), mochten ze op de middenstip, de harde kern van Landstedestudenten die het gehele seizoen bij FC Zwolle werkten kwam afgelopen vrijdag op de foto. Het was voor hen de afsluiting van een boeiende en vooral leerzame periode waarin zij zorgden voor de veiligheid tijdens de voetbalwedstrijden.

Bij alle thuiswedstrijden van FC Zwolle werkten, gedurende dit seizoen, standaard zo’n vijftig studenten van de mbo-opleiding Beveiliger. Ze liepen mee met ervaren stewards en beveiligingspersoneel en leerden samenwerken met politie, brandwachten en ambulancemedewerkers. De studenten komen uit de hele regio Harderwijk, Raalte en Zwolle.

De samenwerking tussen de mbo-opleiding en FC Zwolle past goed bij het buitenschools leren, waarbij praktijkervaring in een uitdagende leeromgeving centraal staat. De mbo-ers leren hoe ze zo goed mogelijk kunnen communiceren met bezoekers en onregelmatigheden kunnen voorkomen door het houden van toezicht op het publiek en het controleren en fouilleren van bezoekers. Daarnaast leren ze ook hoe ze handelend kunnen optreden bij problemen.

Toekomstige mbo-ers kunnen zich nog aanmelden voor deze opleiding, voor het volgende schooljaar vanaf september 2010. Meer informatie vind je op staging2.landstede.nl/mbo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.