sp motie van wantrouwen na interpellatie

De SP heeft donderdagavond het vertrouwen in het college van burgemeester en wethouders opgezegd. Dat gebeurde nadat SP-er Willy Lourenssen tijdens een interpellatie, één van de zwaarste middelen van een gemeenteraadspartij, vragen had gesteld over de rioolsoap. De motie van wantrouwen tegen het college werd echter alleen gesteund door de SP zelf.

Volgens de SP was het door de raad gegeven mandaat voor het uitvoeren van deze Europese aanbesteding niet goed uitgevoerd en heeft het college de raad keer op keer niet actief, onvolledig en onjuist ingelicht. Ook zijn de Socialisten van mening dat het beeld van de gemeente Raalte geschaad is en dat voor de inwoners niet de beste kwaliteit voor de laagste prijs is verworven. Als gevolg daarvan was, volgens de SP, de gemeenschap van Raalte een bedrag tot 1,6 miljoen euro te duur uit.

Wethouder Haarman gaf aan dat er drie jaar geleden al een pittig debat gevoerd was. De consequentie die volgens hem uit de rioolkwestie voort zou moeten vloeien is lering trekken voor de omgang met volgende aanbestedingen. Hij gaf aan dat de gemeente in het vervolg transparanter moet zijn in aanbestedingen.

De SP stelde dat inwoners niet zoveel met een ‘sorrydemocratie’ hebben. “Ze hieven het glas, deden een plas en alles bleef zoals het was”, luidde het pleidooi van Lourenssen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.