Home / archiefcentraal / sallands piraten festijn op de elshof

sallands piraten festijn op de elshof

‘Een bont gezelschap van fanatieke piratenmuziekliefhebbers’ presenteert in het weekend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 april de eerste editie van het Sallands Piraten Festijn in Wijhe. Dat gebeurt in een grote feesttent aan de Wechterholt 17 in Wijhe (tussen de Elshof, Lierderholthuis en Heino). Die zal de locatie vormen voor een heel weekend piratenmuziek, optredens van artiesten en het daarbij horende sfeertje. Op het programma staan optredens van onder andere Henk Wijngaard, Frank & Mirella, Saskia & Serge, Stef Ekkel en Jan & Zwaan. “We weten echt niet wat me mogen verwachten. Wel wordt er in de buurt heel erg veel over gepraat. Het zou maar zo eens kunnen dat we enorm verrast worden…”

De initiatiefnemers vonden een gewillig oor voor hun plannen bij Renske en Paul Schuttert uit Wijhe. Bij hun huis aan de Wechterholt komt de feesttent te staan. Renske beschikt bovendien nog over een drankvergunning, uit de tijd dat zij nog achter de toog stond in d’Olde Wettering in Lierderholthuis. En Paul, zelf al tientallen jaren actief in de organisatie van het Bosfeest, kon hen meteen met raad en daad terzijde staan.

De bedoeling is simpel. Een pretentieloos feestje voor de echte piratenliefhebbers. “Het Mega Piraten Festijn in Lemelerveld gaat dit jaar ook al niet door en we willen de echte fans toch wat leuks bieden”, vertelt Patrick Hillebrand, één van de initiatiefnemers. “Maar denk niet dat we het MPF willen imiteren. Integendeel. Bij ons is het veel kleinschaliger. Geld hoeven we er absoluut niet aan over te houden, dat is niet de insteek. We zijn al blij als we quitte spelen. Er zitten tien mensen in de organisatie, hoeveel denk je dat er dan per hoofd over blijft, als we al winst maken?” Paul: “En het zou ook niet gepast zijn. Ik denk dat we hier het hele weekend wel vijftig vrijwilligers hebben rondlopen. En dan wij geld verdienen en zij voor niks werken, dat willen we niet!” Patrick: “Het is wel de bedoeling om er een jaarlijks terugkerend feestje van te maken. En het zou het leuk zijn als we een volgende keer wat meer budget hebben, zodat we nog wat grotere namen kunnen boeken!”

Het vinden van al die vrijwilligers bleek geen enkel probleem. Elke organisator bracht daarvoor zijn/haar eigen netwerk in. Renske: “Maar er waren ook veel mensen die zich spontaan aanboden. Er zijn ontzettend veel mensen met hart voor de piratencultuur!”

De eerste editie van het Sallands Piraten Festijn begint vrijdagmiddag na werktijd. Vanaf een uurtje of vijf wordt er in de tent gezorgd voor een leuke piraten(kroeg)sfeertje. ’s Avonds laat staat er een optreden van Henk Wijngaard op het programma. Zaterdagmiddag gaat het feestje zo rond 16.00 uur verder (na het beunen, zeg maar). In de loop van de middag en avond zijn er optredens van Rita Verwer, Saskia & Serge, Aukje en Frank & Mirella. In de loop van zondagmiddag wordt het feestje vervolgd met een uitgebreid gezinsprogramma. Voor de kinderen is er een springkussen en verder kunnen de bezoekers optredens verwachten van het IJsselduo, Jan & Zwaan en Stef Ekkel. Het draaiteam ‘Ie road ut nooit’ zorgt op alle dagen voor de verdere muzikale invulling. Buiten is er een rookterras. Verder kun je er een hapje eten bij een snackwagen. Op vrijdag en zondag is de entree gratis. Zaterdag betaal je vanaf 20.30 uur 5 euro.

Lees ook

‘Dat het meteen al zo druk zou zijn, hadden wij ook niet verwacht’

Zussen Erna en Emily Poppe aan de Plas in Raalte van start met smaaksalon Peper …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.