sallanders voelen zich veilig

Salland is tevreden over de politie. We zijn hier ten opzichte van de rest van het land het meest tevreden over het laatste contact met een agent. En ook voelen we ons veilig in de wijken. Dat blijkt uit de jaarlijkse Veiligheidsmonitor (IVM). De monitor is een jaarlijks terugkerend landelijk onderzoek waarin zaken als leefbaarheid van de woonbuurt, beleving van buurtproblemen, onveiligheidsgevoelens, ervaringen met veel voorkomende criminaliteit, het oordeel van de bevolking over het optreden van de politie en gemeenten en preventiegedrag worden onderzocht.

68,6% van de respondenten in IJsselland (Overijssel minus Twente) is (zeer) tevreden over het laatste politiecontact. Landelijk ligt dit percentage op 59,6%. Daarmee staat IJsselland bovenaan de lijst van best presterende korpsen. Met een toename van 1,7% ten opzichte van 2008, zit IJsselland op een stijgende lijn.

Een andere koppositie neemt ons korps in op ‘leefbaarheid in de buurt’. Met een schaalscore van 6,6 zitten we boven het landelijk gemiddelde van 6,3. De Politie Ijsselland werkt met gebiedsgebonden politieteams. Dat betekent dat er in de buurt lokale politieteams aanwezig zijn. Ook hebben wij voor iedere wijk, ieder dorp of kleinere leefgemeenschap in ons gebied een eigen wijkagent. Dit maakt de politie laagdrempelig voor bijvoorbeeld het melden van allerlei vormen van overlast, die hierdoor adequaat kan worden opgepakt. Het functioneren van de politie in de woonbuurt scoort eveneens hoog, want deze wordt door 46,3% van de respondenten beoordeeld met (zeer) tevreden. Met dit laatste staan we op de één-na-hoogste positie.

Uit de IVM 2009 komt naar voren dat in 2009 de aangiftebereidheid is gestegen ten opzichte van 2008 van 21,8 % naar 33,7 %. Tevens is de meldingsbereidheid gestegen van 27% in 2008 naar 41,8 % in 2009. Ook op dit resultaat doet ons korps het erg goed ten opzichte van de rest ons land.

De doelstelling in het meerjarenbeleidsplan van ons korps is dat het veiligheidsgevoel van de burgers ten opzichte van 2006 stabiel blijft. Uit de IVM 2009 komt als resultaat dat het gevoel van onveiligheid t.o.v. 2008 (20,9 % heeft wel eens onveiligheidsgevoelens) is afgenomen met 1,3 % (2009: was dit 19,6%). Vergelijkend met het landelijk gemiddelde van 25,8% zijn wij daarmee een hele veilige regio.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.