salland krijgt groene golf voor vrachtwagens

Een groene golf voor vrachtwagens en veiligheidshekken om bomen in de bocht om motorrijders op te vangen. Het zijn twee maatregelen die de provincie Overijssel dit jaar neemt om de verkeersveiligheid verbeteren. Het doel is om de wegen snel en effectief nog veiliger en herkenbaarder te maken en bestemmingen beter bereikbaar.

‘Overijssel doet meer voor verkeer’ is begin 2006 van start gegaan en loopt nog tot eind 2010. De totale kosten bedragen 40 miljoen euro.

De tweede fase ‘Overijssel doet meer voor verkeer’ omvat de volgende maatregelen:

• groene golf voor vrachtverkeer (verkeerslichten blijven langer op groen staan bij vrachtverkeer);

• terugdringen wildongevallen (afschrikken van wild door het plaatsen van reflectormolentjes, concentreren van wildoversteken met attentieverhogende maatregelen voor het verkeer);

• plaatsen van houten-stalen geleiderails langs vaarwegen;

• afschermen van bomen met houten-stalen geleiderails (met in bochten een speciale voorziening voor motorrijders);

• aanleggen van bermverharding;

• kruisingen opvallender maken, bijvoorbeeld door het plaatsen van een vluchtheuvel;

• aanleggen van snelheidsremmers in parallelwegen;

• fietspaden bij kruisingen voorzien van een opvallende rode kleur;

• plaatsen van elektronische borden, die de snelheid van het voertuig aangeven.

Om aanwonenden en weggebruikers te informeren over de werkzaamheden organiseert de provincie acht inloopavonden, van 19.00 tot 21.00 uur. Tijdens de inloopavonden geven vertegenwoordigers van de provincie een toelichting op de maatregelen en is het mogelijk om vragen te stellen. Salland is op 17 mei aan de beurt. Locatie is De Schalm in Mariënheem.

Het aantal ongevallen met ernstige slachtoffers op wegen waar de provincie Overijssel tot heden kosteneffectieve maatregelen heeft uitgevoerd, is sterk gedaald, vergeleken met wegen waar geen maatregelen zijn genomen. Uit de tussentijdse evaluatie blijkt dat het aantal ongevallen met ernstige slachtoffers (doden en ziekenhuisgewonden) terugloopt met gemiddeld 28%. Een sterke daling is ook te zien bij ongevallen met persoonlijk letsel: het aantal slachtofferongevallen nam af met 25%. Het totaal aantal ongevallen is afgenomen met 9%.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.