roy van den belt neemt auto van ewijk over

Roy van den Belt is met ingang van 1 mei de nieuwe eigenaar van Auto van Ewijk in Lemelerveld. Huidige eigenaar Clemens van Ewijk gaat genieten van zijn oude dag. “De naam van het bedrijf houd ik aan”, stelt Roy. “Auto van Ewijk is immers een begrip. Waarom zou ik dan de naam veranderen?” Roy is voor de vaste klanten van Auto van Ewijk al een bekend gezicht. Hij werkt al zo’n vier jaar voor het bedrijf. Zijn vader, Jan van den Belt, is er al achttien jaar in dienst als automonteur.

Roy wil grotendeels op oude vertrouwde voet verder. Wel is hij van plan om het bedrijfspand een opfrisbeurt te geven en wordt de service iets verder uitgebreid. “Ik heb een bepaalde visie op hetgeen een autobedrijf moet bieden. Als een auto hier is geweest voor een reparatie, moet ie pico bello terug naar de klant. Daar hoort ook een wasbeurtje bij, zowel het interieur als het exterieur. Het gaat me om net dat kleine beetje extra!”

Roy had al jarenlang de ambitie om iets voor zichzelf te beginnen. “Zo’n 4,5 jaar geleden heb ik mijn vader gevraagd of er geen mogelijkheden waren bij Auto van Ewijk. Dat heeft geleid tot een gesprek tussen Clemens en mij. En het kreeg een positieve uitkomst. Een half jaar later ben ik dienst getreden bij Clemens om het bedrijf al vast te leren kennen.”

Clemens had zelf geen opvolger. “Mijn dochters hebben beide een andere uitdaging in hun leven gezocht. Dus het gegeven dat er zich een opvolger aandiende, was alleen maar positief. Ik heb er alle vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen. Roy kan rekenen op de steun van zijn vader en onze medewerker Eef Nijhoff. Dat zijn beide supergemotiveerde vaste waarden voor het bedrijf. Vader en zoon werken hartstikke goed samen. Jan en Roy hebben beide benzine in het bloed, niet voor niets werken ze al 12,5 jaar samen in een Europees rallycrossteam.”

De servicegerichtheid is volgens Roy het sterkste punt van Auto van Ewijk. “We hebben een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding. We zijn niet de goedkoopste, ook zeer zeker niet de duurste trouwens, maar daarvoor krijgt de klant wel een stukje extra service. Daar zit ‘m de meerwaarde in. Daar staan we bekend om. Daarom wil ik ook niet al teveel veranderen aan het bedrijf.” Die servicegerichtheid spreekt ook uit het mobiliteitspasje dat iedereen die een auto koopt bij Van Ewijk zo meteen krijgt aangeboden. Als je, waar dan ook in Europa, met pech stil komt te staan, word je binnen 24 uur weer op weg geholpen.

Zorgen heeft Roy niet echt gehad toen de economische crisis uitbrak. “Ja, natuurlijk daalde de verkoop iets, maar daar staat tegenover dat we over het aantal klussen in de werkplaats nooit hebben hoeven klagen. We zijn hier gelukkig niet honderd procent afhankelijk van de verkoop! Nee, ik heb er alleen maar zin in.”

Clemens zal zijn autobedrijf zo meteen gaan missen. “Het is een uit de hand gelopen hobby. Ik zie het bedrijf als mijn kindje. Maar ik heb van Roy begrepen dat ik zo meteen rustig even binnen mag komen en de stofjas aan mag trekken, ha ha!”

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 mei zijn alle relaties, vrienden, bekenden en andere belangstellenden welkom om afscheid te nemen van Clemens. Tegelijkertijd kunnen ze een kijkje nemen bij het bedrijf. Het afscheid/open huis duurt op vrijdag van 14.00 tot 20.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Auto van Ewijk is te vinden aan de Parallelweg 8 in Lemelerveld, tel: 0572-371358. Meer informatie op staging2.autovanewijk.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.