ribsen blues en hoftheater slaan handen ineen

Het Hoftheater timmert hard aan de weg sinds in 2008 de gemeenteraad van Raalte besloot om dit gezellige theater te professionaliseren. De inwoners van Salland hebben dat het laatste jaar op allerlei manieren gemerkt. In de regionale media en via grote borden bij de invalswegen van Raalte was ‘de mimespeler van het Hoftheater’ prominent aanwezig en werd iedereen uitgedaagd om zich te laten verrassen.

Een van de doelen van het Hoftheater is om nieuw publiek proberen te bereiken. Veel mensen uit Raalte en wijde omgeving zijn nog nooit in het Hoftheater geweest. De directie van het theater denkt dat die mensen onder meer gevonden kunnen worden onder de tienduizenden bezoekers van Ribs & Blues tijdens het Pinksterweekeinde.

Ribs & Blues is al (bijna) veertien jaar bezig om een gevarieerde programmering te bieden met voor elk wat wils. Zo is er de laatste jaren ook een zeer succesvol (straat)theaterprogramma in Theaterland op festivalterrein de Domineeskamp. Om dat nog verder te verbeteren slaan het Hoftheater en R&B dit jaar de handen ineen. Het Hoftheater gaat samen met Gerard Weenink van R&B en stichting Streetlive de volledige programmering van Theaterland verzorgen. De deskundigheid, ervaring en contacten van het Hoftheater worden ingebracht waardoor Theaterland en dus heel Ribs & Blues aan kwaliteit wint. Aan de andere kant kan het Hoftheater op de manier de vele duizenden bezoekers van R&B interesseren voor haar theateractiviteiten. Beide partijen zijn dan ook heel blij met deze samenwerking.

Uiteraard gaat het Hoftheater ook een eigen ontvangstruimte op het festivalterrein inrichten, waar bezoekers de splinternieuwe brochure voor het nieuwe theaterseizoen 2010-2011 kunnen ophalen en zich informeren over de geplande 67 voorstellingen voor komend seizoen. Ter plekke kan iedereen ook al meteen kaarten reserveren, bijvoorbeeld voor de optredens van Hans Liberg, Sanne Wallis de Vries, Jörgen Raymann, Cesar Zuiderwijk, Eva de Roovere, Veldhuis en Kemper, Miss Montreal, The Dutch Eagles, CCC inc., Rapalje en vele anderen.

Voor meer achtergrondinformatie over dit programma kun je uiteraard ook terecht op staging2.hoftheater.nl. Het nieuwe programmaboekje wordt in mei ook huis aan huis bezorgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.