replica van alpe dhuzes op lemelerberg

Salland heeft natuurlijk geen bergen, zoals we die vanuit het buitenland kennen, maar er zijn wel leuke heuveltjes, zoals de Lemelerberg. En als je deze op één dag enkele keren moet beklimmen, is dat zowaar geen kattenpis. Het moet ook niet te gemakkelijk zijn, want de tocht ‘Salland d’HuZes’ op zondag 18 april moet een replica worden van Alpe d’HuZes, waarbij fietsers begin juni meerdere keren tegen Alpe d’Huez oprijden.

Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat Fietsgroep de Plataan uit Heino tekent voor de organisatie van ‘Salland d’HuZes’. Het heeft er alle schijn van dat het uitgroeit tot een evenement met grote potentie. “We zijn dit jaar opgenomen in het Tour Evenementen Programma van de NTFU en dat werpt zijn vruchten af. Uit alle delen van het land druppelen inschrijvingen binnen”, aldus een tevreden mede-organisator André Roelofs, die constateert dat de teller inmiddels op zestig aanmeldingen staat.

Deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van honderd kilometer, waarbij de Lemelerberg zes keer moet worden beklommen of een route van zestig kilometer met drie keer de Lemelerberg. Het is dus zeker wel een prestatietocht. “We maken een duidelijke knipoog naar Alpe d’HuZes. Dit wordt ook wel gezien als een ideale training om je algemene fitheid verder op te bouwen, zowel fysiek als mentaal.”

Net als bij de grote broer Alpe d’HuZes wordt met de organisatie van ‘Salland d’HuZes’ geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. En ook in deze regio wordt het zogenaamde anti-strijkstokbeleid toegepast. Dat betekent dat de totale opbrengst van tien euro per deelnemer één op één doorgaat naar het goede doel en er niets aan de strijkstok blijft hangen. Dat is mede te danken aan de steun van een flink aantal sponsoren uit Heino en omgeving.

Hetzelfde principe is ook van toepassing op de Dikke Bandentocht (2,50 euro per deelnemer), die wordt georganiseerd door de Heinose Alpe d’HuZes deelnemer Arie Stegeman. Deze recreatieve tocht voert de deelnemers over routes van 37, 45 of 55 kilometer langs diverse fietsknooppunten en projecten van Waterschap Groot Salland. Overigens is het de bedoeling dat deze routes later definitief worden vastgelegd en in eerste instantie verkrijgbaar zijn bij Arie Stegeman in Heino.

Roelofs zal tijdens ‘Salland d’HuZes’ zelf het stalen ros bestijgen en in zijn kielzog verschijnen ook de andere 31 Sallandse deelnemers aan Alpe d’HuZes aan de start. Evenals een aantal bekende Nederlanders, zoals Jaap Stam, Gregor Stam en wellicht Erben Wennemars. Tevens zal het gezelschap vrijwilligers, dat vanuit Heino naar Frankrijk afreist, op 18 april actief zijn. Om hand- en spandiensten te verlenen, maar bij start- en finishlocatie café-restaurant De Veldhoek bij Heino wordt tevens beeldmateriaal vertoond en merchandise verkocht.

Voorinschrijving voor de fietstocht ‘Salland d’HuZes’ kan door een e-mail te sturen naar fietsgroepdeplataan@live.nl. Uiteraard is het ook mogelijk om op de dag zelf in te schrijven. Dit kan vanaf 8.30 uur. De start is om 9.10 uur. De inschrijving voor de Dikke Bandentocht begint om 9.00 uur en de start van deze tocht is om 9.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.