redacteur nog even vast in zuid afrika

Het vliegverkeer is weer op gang gekomen. En omdat het vandaag regent – in elk geval vochtig is – zou de aswolk die boven Europa zwerft, wel eens écht kunnen verdwijnen. Het vliegverkeer zal wellicht snel haar ritme weer te pakken hebben. Maar daarmee is Raaltenaar Peter Ruiter, medewerker van Salland Centraal, nog lang niet terug van een trip naar Zuid Afrika. “We kunnen niet eerder weg dan vrijdag”, weet hij nu al.

Peter Ruiter zit samen met een aantal klasgenoten van de opleiding Journalistiek aan Hogeschool Windesheim in Johannesburg (Zuid-Afrika). De groep studenten schrijft daar artikelen over de aanloop naar het WK voetbal 2010 voor het tijdschrift Join, uitgegeven door de Nederlandse organisatie Lokaal Mondiaal. En Peter neemt natuurlijk ook een paar verhalen mee voor ons.

De groep zou eigenlijk vrijdag 16 april terugkomen naar Nederland, maar heeft inmiddels te horen gekregen dat dit in ieder geval niet voor vrijdag gaat gebeuren. Peter zit er niet echt mee: “Er zijn ergere plekken om vast te zitten. Er zijn genoeg mensen die achter de douane zitten en zij kunnen helemaal niks doen. Wij vermaken ons wel. Er is hier erg veel te zien en te doen en bovendien is het lekker weer. Een extra week vakantie is natuurlijk geen ramp”, aldus Peter.

We hopen vandaag nog een paar foto’s van onze gestrande Peter te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.