raalter voetbaldames naar bekerfinale

De dames van SV Raalte hebben woensdag de KNVB-bekerfinale bereikt door uit tegen Heeten de halve finale met 2-1 te winnen. Henny Tijink, coördinator van het meisjes- en damesvoetbal van Raalte was onze man langs het veld.

“Op het veld in Heeten gingen de teams gespannen van start. Het veld stond geen technisch voetbal toe. Raalte was in het begin sterker en kwam een aantal keren gevaarlijk door. Uiteindelijk wist Esmee Tijink de 0-1 te scoren. Dit bracht echter niet meer rust in het team van Raalte. Af en toe kwam Heeten er uit maar de dames konden niet gevaarlijk worden.

In de tweede helft zette Raalte meteen druk en dit resulteerde in een verdiende 0-2 voorsprong door een schot van Maryse Leloup. Dit was het sein voor Heeten om alles of niks te spelen en via de lange bal werden ze een paar keer gevaarlijk. Raalte bracht Eljah Lankrijer in die met haar snelheid veel kon dichtlopen. Toch wist Heeten terug te komen tot 1-2 want uit een corner werd er goed ingekopt. Hierdoor werd het nog spannend maar Raalte wist uiteindelijk de 1-2 over de streep te trekken.”

Hierdoor staat het team van Albert Timmerman, Dick Steenbergen en Paulo Lankwarden in de finale van de KNVB-beker die waarschijnlijk op 15 of 16 mei wordt gespeeld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.