Home / archiefcentraal / raalter ondernemer mag in vrijheid afwachten

raalter ondernemer mag in vrijheid afwachten

De Raalter ondernemer die was aangehouden in verband met een aanklacht wegens ontucht, mag zijn proces in vrijheid afwachten. Dat besloot de rechtbank gisteren in een pro-forma zitting. Tijdens de zitting werd de aanklacht tegen de ondernemer openbaar. Hij zou seks gehad hebben met een medewerkser tegen haar wil. Twee andere personeelsleden zeggen ongewenste seksueel getinte sms’jes gehad te hebben.

Het meisje was de oppas van zijn kinderen en werkte bij het cateringbedrijf van de Raaltenaar. Volgens de man had ze vrijwillig seks met hem. Maar het meisje zegt dat ze op de avances inging, omdat ze bang was voor ontslag, meldt RTV Oost.

Na twee maanden voorarrest komt de ondernemer dus – lopende het onderzoek – vrij. De rechtbank neemt dat soort besluiten als de kans op herhaling gering is, maar ook als het voorarrest langer lijkt te worden dan een mogelijke straf.

In de tijd dat de man vrij is, mag hij geen contact zoeken met de slachtoffers en getuigen. Daarnaast mag hij geen sms-jes sturen aan vrouwelijke cateringmedewerkers.

Lees ook

Positieve sfeer op bijeenkomsten ondergronds brengen hoogspanningsleiding Raalte-Zuid

RAALTE – De twee inloopbijeenkomsten over het ondergronds brengen van de hoogspanningslijnen in Raalte-Zuid zijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.