raalte heeft nieuw college

Den Daas van Lokaal alternatief reageerde: “ Het is beschamend dat het college weigert in eigen vlees te snijden.” Van der Wilt van de PvdA vulde aan: “ In gemeenten om ons heen krimpt het college wel. “ Ook Perton van D66 was verbaasd over het feit dat er slechts 0,2 fte bij de wethouders af kon. Ook Nijboer van de VVD was het niet eens met het aantal wethouders in Raalte. Hij vond dat het college voorbeeldgedrag moest vertonen bij de bezuinigingen.

De oppositie diende hierop een gezamenlijk amendement in. Het amendement bevatte een voorstel voor drie fulltime wethouders in Raalte. Den Daas: “Eén wethouder kost toch 100.000 euro per jaar.” Bij stemming over het amendement werden totaal 24 stemmen geregistreerd, één minder dan normaal, omdat Freriks van het CDA verhinderd was om de raadsvergadering bij te wonen. CDA en GB verwierpen met totaal 15 stemmen het amendement. De oppositie steunde haar eigen voorstel uiteraard wel, tevergeefs.

Bij de uiteindelijke benoeming stemden uiteindelijk alleen Lokaal Alternatief en de SP tegen de benoeming. PvdA en VVD spraken van een democratisch gevormd college, ondanks hun amendement. Ze steunden hierop het nieuwe college door niet tegen te stemmen. Perton van D66 heeft ervoor gekozen geen stemverklaring af te geven.

De vier wethouders beloofden zich voor de volle 100% in te zetten (Wagenmans meldde met een knipoog dat hij niet wist of hij zich voor de volle 100% in kon zetten, omdat hij parttime aantreedt). Na de eed of belofte afgelegd te hebben, was het tijd voor felicitaties voor de nieuwe wethouders. Wagenmans kreeg bezoek van zijn vriend Willy Oosterhuis. Carla Hoge kreeg visite van haar kleindochter.

Omdat Hoge, Wagenmans, Haarman en De Groot nu uit de gemeenteraad zijn, werden gelijk de vervangende raadsleden beëdigd. Voor Gemeentebelangen nam Wim de Hair zijn plek in. Hij is ook direct fractievoorzitter geworden. Ook Ed van Dompselaar is voor het CDA weer terug in de raad.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.