programma koninginnedag raalte

Het programma begint om 9.00 uur met een matjesmarkt in het centrum. Aanmelding is die dag mogelijk bij een speciale stand bij de Munstersestraat. De markt duurt tot 14.00 uur. Om 10.00 uur begint de aubade op de Grote Markt. Daarna kunnen de kinderen ballonnen oplaten. Deze zijn vanaf 9.30 uur verkrijgbaar bij het Kulturhus.

Om 10.00 uur gaat op de Grote Markt de Muziekmarathon van start. Tot 22.00 uur is er non-stop muziek in het centrum. Initiatiefnemer Hans Groen is enthousiast over de belangstelling mee te doen aan de eerste editie van dit nieuwe evenement. De artiesten brengen geld mee voor een goed doel. Dat is het Raalter orkest De Melodies. In het hele dorp treden kinderen op. Geld dat zij in hun pet krijgen gaat voor de helft naar het goede doel. Verder zijn er optredens van het orkest van Sint Caecilia, het duo Breach, zingende ambtenaar Wim Grondhuis, de bands As the world burns en LIV, zanger Michel Bodifee, de band Sin-cere, popkoor Be Yourself, dameskoor Eigenwiese, pianiste/singer-songwriter Simone Donker, het koor Viva Voce van de H. Kruisverheffing, de punk-rockband Activate en Duo JustUs.

Voor de grote finale tekent de speciaal samengestelde ‘Raalter Muziek Marathon Band’. Geen bigband, maar wel een grote band met blazerssectie. Alle artiesten die tijdens de marathon het muzikale stokje hebben gedragen, worden uitgenodigd bij die afsluiting aanwezig te zijn en lekker mee te zingen. Als er nog kinderen zijn die mee willen doen aan de Muziekmarathon kunnen zij contact opnemen met Hans Groen.

Vanaf 10.15 uur is er op het plein voor de Plaskerk een spelletjestraject uitgezet voor de kinderen uit groepen 1 tot en met 4. Voor de groepen 5, 6, 7 en 8 is er een tiental spelletjes verspreid door het centrum. De Raalter jeugdtheatergroep presenteert zich in de straten van Raalte. Kinderen kunnen meedoen. Daarnaast kunnen ze zich uitleven op een springkussen, kunnen ze geschminkt worden en krijgen ze iets lekkers aangeboden. Vanaf 11.00 uur kun je meedoen aan de fietspuzzeltocht, een mooie route langs de bijzondere plekjes van Raalte en omstreken en een wandel- en speurtocht door het centrum van Raalte. Inschrijving voor deze beide programmaonderdelen kan tot 14.00 uur bij een stand aan de Munstersestraat.

Om 13.00 uur wordt het kunstproject ‘Vrijheid, wat is daarvoor nodig…’ gepresenteerd. De kunstenaars Marjo Potma en Rene Guillot hebben samen met de basisscholen de Korenbloem en de Schutse gewerkt aan een bijzonder kunstwerk. Het kunstwerk wordt opgehangen in het centrum en blijft hangen tot 5 mei.

Uiteraard zullen ook de terrassen van verschillende horecagelegenheden in het Raalter centrum geopend zijn.

De Melodies is een orkest dat bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. Voor de muzikanten, in leeftijd variërend van 20 tot 70 jaar, staan ontspanning en plezier hoog in het vaandel. Nieuwe leden zijn altijd welkom, maar moeten wel eerst een tijdje op proef meedraaien. Het repertoire bevat popmuziek, maar ook musicalnummers en licht klassiek. De opbrengst van de Raalter Muziek Marathon wordt voor een deel besteed aan nieuwe instrumenten en deels aan flightcases, dat zijn koffers voor muziekinstrumenten. Het orkest verzorgt ook twee optredens tijdens het evenement.

Ook een groot aantal winkels in het centrum opent op Koninginnedag de deuren. De winkels zijn geopend van 10.00 uur tot 15.00 uur. Dit zijn de winkels die open zijn: Ben Tielbeek Manmode, Cecil, Hema ( 09.00 – 13.00 uur), Ziezoo, Music Store, Slim, Okay Fashion & Jeans, Roescher Vistraiteur, Shoeby, Elferink, Haarmeijer, K’dootje, Bruna, EP: Jan Oosterwechel, Tamaris, ’t Sallandse Kaashuus, Tielbeek Woninginrichting, Ter Haar, Flair Fashion, Banket en Koffiehuus Hoekman ( 08.30 – 13.00 uur),

Schulten Lederwaren, Mixxl, Inmind, Korbeld, Hippo, Bakker Jorink ( 08.30 – 13.00 uur bakkerij en lunchroom 08.30 – 17.00 ), Schrijver In Casuals, Knock Knock, Stout, Time Out, Lavendel, Primera,

Indoned meubelen, Bakkerij van der Most ( 08.30 – 15.00 uur), Kama Mode, 7ty6ix, Boertie Juwelier,

Slagerij Albers (08.00 – 13.00 uur).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.