proefboerderij aver heino ook defintief dicht

Proefboerderij Aver Heino gaat dicht. Het personeel is vorige week ingelicht. Volgende week neemt de Raad van Bestuur een voorgenomen besluit. Maar Paul Vriesekoop, directeur van Wageningen UR Livestock Research verwacht dat het voorstel tot sluiting overgenomen gaat worden.

Dat het Varkensproefbedrijf Ramele dicht zou gaan was al eerder meegedeeld. Voor Aver Heino was altijd nog een slag om de arm gehouden. “Maar inmiddels is ons wel gebleken dat er in de toekomst niet voldoende onderzoeksopdrachten zullen overblijven om Aver Heino open te houden. We zien de vraag naar onderzoek in de biologische veehouderij nú al teruglopen”, aldus Vriesekoop. Aver Heino had nog een kans in het kader van de ‘Rurale Vallei’.

Aver Heino en het Varkensproefbedrijf vallen dus weg uit de onderzoeken met levende have. Wat de toekomst voor deze bedrijven biedt? Dat is nog geen gelopen zaak, volgens Vriesekoop. “Als WUR willen we gewoon de beste deal sluiten.” Geld is daarbij leidend, zo laat hij weten, niet een eventuele voortzetting op biologische basis. “Of de toekomst er een wordt volgens biologische of reguliere varkens- en veehouderij, dat moeten we dus nog zien. Haast hebben we niet, we zullen de verschillende opties rustig op een rij zetten. Dus of de deuren volgend jaar of het jaar erop dicht gaan weten we ook nog niet. Zo hebben we dat vorige week ook tegen het personeel gezegd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.