processierups niet meer intensief bestreden

Raalte stopt met het bestrijden van de processierups en gaat over tot voorlichting. Raalte sluit zich daarbij aan bij het beleid van andere gemeenten in Salland. Bestrijden kost bakken vol geld (we schreven het vorig jaar al, maar er moesten eerst wat beleidsnota’s aan vooraf gaan) en de rups is uiteindelijk toch de winnaar. Ze komt meer en meer voor, bestrijden werd daarom duurder en duurder. Vanaf nu wordt voor voorlichting gekozen en voor bestrijding op plekken waar nog veel mensen in de buurt van zo’n haard komen.

In de taal van de gemeente Raalte heten die gebieden waar de processierups en mensen elkaar tegen komen ‘prioritaire gebieden’. Daar waar overlast ontstaat praten ze over ‘plaagdruk’. Het is te hopen dat de rest van de voorlichting wel begrijpelijk is voor mensen die het aangaat. Want hoe dan ook kan de processierups een vervelend beestje zijn die vooral brandende jeuk veroorzaakt.

Op staging2.raalte.nl kun je de kaarten vinden waar de processierups nog wel bestreden worden. Het komt er op neer dat het de doorgaande wegen naar het centrum zijn. In Heino en Raalte zijn het de doorgaande wegen naar meerdere centra waar veel mensen bij elkaar komen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.