pbs raalte bieden eurlings petitie n35 aan

Woensdag bracht een delegatie van ongeveer 25 vertegenwoordigers van verschillende PB’s uit de gemeente Raalte een bezoek aan de Tweede Kamer in Den Haag. Tijdens dit bezoek overhandigde de Raalter delegatie een petitie aan minister Eurlings over de N35. De PB’s willen graag dat het laatste stukje N35 snel omgezet wordt tot snelweg.

In de petitie staat: “Op dit moment wordt er in Nijverdal hard gewerkt om dat stuk van de N35 te verbeteren. Dat is een flinke stap in de goede richting. Echter, als dat stuk A35 gerealiseerd is, zal de verkeersdruk op N35 in de gemeente Raalte versneld toenemen, met alle negatieve gevolgen voor de aangrenzende en omliggende dorpen van dien, zoals in de vorige alinea geschetst.

Op grond van bovenstaande, is het ons inziens van zeer groot belang om ook het laatste stukje N35 op de schop te nemen en er op zeer korte termijn een A35 van te maken. Dat is noodzakelijk om voldoende verkeersveiligheid te bieden aan de omwonenden. Daarnaast is een goede doorstroming op een robuuste corridor tussen Zwolle en Almelo/Twente van groot belang voor de regionale en landelijke economie.”

Naast het aanbieden van de petitie stonden voor de vertegenwoordigers van de PB’s onder andere een gesprek met Kamerlid Eddy van Hijum, het bijwonen van een kamerdebat en een rondleiding door het regeringsgebouw op het programma.

In het kader van de actie ‘Salland naar Den Haag’ van Tweede Kamerlid Eddy van Hijum, ontving Van Hijum woensdag vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang Raalte. Uit bijna alle kernen van de gemeente waren vertegenwoordigers aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.