opening dorpsplein wesepe is tegelijk afsluiting

Op vrijdag 23 april 2010 wordt de reconstructie van de kern Wesepe afgesloten met het officieel openen van het dorpsplein aan de Ds. Kreikenlaan. De openingshandeling vindt plaats om 15.30 uur door wethouder Cor van den Berg.

Eind 2007 is gestart met de plannen om de kern van Wesepe te vernieuwen. Er werden in overleg met de inwoners tekeningen gemaakt van de nieuwe herinrichting van de straten en er moest nieuwe riolering worden aangelegd. In de verdere voorbereiding kwam vertraging omdat er veel problemen waren met wateroverlast. Tijdens de uitvoering van het werk werd vervuilde grond aangetroffen. Dit leverde een wederom behoorlijke vertraging op.

Inmiddels werd vanuit de Protestantse Gemeente in Wesepe gemeld dat een lid geld beschikbaar had gesteld om de puinverharding van het kerkplein te verbeteren. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit breder getrokken en na een inloopavond heeft het college ingestemd met het voorstel om te kiezen voor de duurste variant, de aanleg van het dorpsplein. Hiervoor was het noodzakelijk de geplande investering van de reconstructie van de Ds. Kreikenlaan in 2014, naar voren te halen.

Dat betekende dat, aansluitend aan de laatste werkzaamheden van de reconstructie van de kern, er wederom wegwerkzaamheden moesten worden uitgevoerd rondom de kerk en het Zalencentrum Wesepe.

Een mooie, nieuw heringerichte kern van Wesepe met voldoende parkeerplaatsen, nieuwe verlichting en nieuw openbaar groen. En ook het schoolplein heeft een metamorfose ondergaan, waarbij veel aandacht is besteed aan de waterafvoer. Het dorpsplein ziet er prachtig uit met een nieuw terras voor het Zalencentrum Wesepe. En ook de monumentale beuk heeft extra aandacht gekregen. Voor de gekapte kastanje is een nieuwe boom geplant. Dit is een echte tulpenboom die is geschonken door PB Wesepe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.