op naar de top in starterscafe rabobank

Het 5e Starterscafé van Rabobank Salland stond maandag 19 april in het teken van ‘Op naar de Top’. Avonturier Edmond Öfner nam de aanwezigen op boeiende wijze mee in zijn expeditie naar de Noordpool en beklimming van de Mount Everest. Hij trok daarbij de vergelijking naar het ondernemerschap. “Het begint allemaal met een droom”, zegt Edmond Öfner. “Het waarmaken van deze droom is je doel, daar ga je voor. Maar dat wil niet zeggen dat je er bent op het moment dat je doel bereikt hebt. Bij bergbeklimmers gebeuren de meeste ongelukken ook op de afdaling. Daarnaast is het verzamelen van de juiste mensen om je heen, het kennen van ieders krachten en zwakten en het veel geven alvorens te krijgen, belangrijke ingrediënten voor het bereiken van de top.”

Het verzamelen van de juiste mensen om je heen en het samenwerken zijn tevens de ingrediënten voor het nieuwe online platform dat Petra Teunis, directeur Bedrijven Rabobank Salland tijdens het Starterscafé presenteerde: Rabo Starterscommunity.

Petra Teunis: “Door lid te worden van de Rabo Starterscommunity in Salland bouw je op een heel laagdrempelige manier snel een regionaal netwerk op. Je deelt ervaringen, kunt er terecht met vragen en helpt elkaar. Bovendien bevat de Starterscommunity een schat aan bruikbare informatie die je nodig hebt voor het starten van een eigen bedrijf.

Rabobank Salland vroeg een aantal “eigen” starters mee te helpen met het bouwen van de Sallandse Starterscommunity. Deze zogenaamde startgroep deed vanaf het begin enthousiast mee en voorzag de bank van bruikbare tips en informatie. Tijdens het Starterscafé hebben zich veel ondernemers bij de community aangemeld. Startende ondernemers in Salland kunnen voor meer informatie kijken op staging2.rabostarterscommunity.nl.

Een korte filmimpressie van de avond met Edmond Öfner staat binnenkort op de site van de bank staging2.salland.rabobobank.nl en op youtube: http://staging2.youtube.com/watch?v =qYVF8d2y43I. Op de link [youtube url="http://staging2.youtube.com/watch?v=qYVF8d2y43I"] geeft Öfner vief tips voor startende ondernemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.