olst wijhe verder met twee wethouders

De PvdA en CDA hebben onder leiding van formateur Kolkman een collegeakkoord in Olst-Wijhe bereikt. Ook de portefeuilleverdeling is rond. Otterloo van de PvdA en Van den Berg van het CDA blijven beide wethouder.

In het coalitieakkoord wordt onder andere aangegeven hoe er omgegaan wordt met het bouwen van woningen, de herstructurering en opwaardering van bedrijventerrein De Enk, de aanleg van bedrijventerrein Noordmanshoek, stimulering van recreatie en toerisme, het niet doorvoeren van bezuinigingen op het minimabeleid en aandacht voor de kleine kernen. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over het onderwerp financiën. In het collegeakkoord zijn ook concrete prestatieafspraken voor het nieuwe college vastgelegd.

De benoeming van mevrouw Otterloo en de C.M.A. van den Berg als wethouder is gepland voor de raadsvergadering van 10 mei. Door de verschuivingen van de wethouders komen er twee nieuwe raadsleden in de gemeenteraad. Voor de PvdA is dit mevrouw M. Poppenk-Copper en voor het CDA de heer J.H. de Vente. Ook deze nieuwe raadsleden worden op 10 mei geïnstalleerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.