nog genoeg te doen in en aan wesepe

Ja, er is in de afgelopen periode veel gebeurd in en om het dorp, maar Wesepe is nog lang niet klaar. Na de aanleg van de rondweg, de reconstructie van de dorpskern en de verfraaiing van het kerkplein zijn er nog genoeg andere uitdagingen. Ten eerste wil PB Wesepe dat er wat gebeurt aan de inrichting van de Raalterweg, ten tweede wacht het dorp nog een nieuwbouwproject, ten derde moet de Provincie volgens PB maar eens kritisch kijken naar het gebruik van de rotondes bij het dorp en ten vierde hoopt het PB nog steeds op een commerciële exploitant van het plaatselijke zalencentrum.

Gerrit Dieperink en Reinier Vukkink, respectievelijk voorzitter en secretaris van PB Wesepe tonen zich in elk geval tevreden over de realisatie van de rondweg. Dieperink: “Iedereen in het dorp was daarvan wel doordrongen: Zoals het ging, kon het niet langer. Ik woon aan de Raalterweg. Als ik ’s middags tussen 16.00 en 17.00 uur de weg opmoest richting Raalte, maakte ik een omweg richting Deventer. Anders kwam ik de weg niet op.”

De kaveluitgifte voor het bouwproject waarbij er 45 woningen worden neergezet in het gebied tussen de dorpskern en de Raalterweg begint later dit jaar. Het bouwproject heeft naast het creëren van nieuwe woonruimte ook tot doel om het dorp tot één geheel te maken. Nu bestaat Wesepe nog uit twee verschillende zones. Een groot deel van de bedrijven en diverse woningen staan langs de Raalterweg, de kern van het dorp ligt bij de St. Nicolaaskerk. Daartussen ligt nu nog weiland. “Met het bouwproject wordt een langgekoesterde wens van het dorp waarheid.”

Voordat de aanleg van de rondweg begon, stelde de stuurgroep voor om de Raalterweg tegelijkertijd aan te pakken. PB Wesepe was tegen. “Het leek ons verstandiger om eerst de effecten van de rondweg af te wachten. Maar nu zijn we bang dat de herinrichting van de Raalterweg vooruit geschoven gaat worden, Met alle bezuinigingen die op komst zijn, kan het nog wel twee of drie jaar gaan duren. En dat was niet de insteek. We hopen dat we dit najaar kunnen beginnen met plannen maken. Alle aanwonenden hebben hun eigen wensen over de inrichting van het gebied.”

Het beheer van het voormalige Zalencentrum Wesepe is op dit moment in handen van Stichting Kulturhus Olst-Wijhe. Het is een voorlopige oplossing, zodat het verenigingsleven in het dorp zo lang een eigen honk houdt. Dieperink (zelf de oud-eigenaar van het zalencentrum) is blij dat het zalencentrum zo kan overleven, maar stelt ook te hopen dat er nog een commerciële partij gevonden wordt voor de accommodatie. “We hebben de koorden van de beurs niet in handen, maar Wesepe heeft een dergelijk zalencentrum nodig. We moeten niet willen dat het verenigingsleven vertrekt. Met het nieuwe dorpsplein bestaan er vele kansen om er als commerciële partij meer leven in de brouwerij te brengen! Nu is niemand van de gebruikers van het zalencentrum hoofdelijk verantwoordelijk. Als er een lampje verwisseld moet worden, weet niemand wie dat moet doen. Een commerciële partij zal veel meer hart voor de zaak hebben.”

Dieperink en Vukkink hebben in het dorp grote ongerustheid gesignaleerd over de manier waarop sommige verkeersdeelnemers gebruik maken van de rotondes bij het dorp. “Het specifieke type rotonde noemen ze ook wel een turborotonde, maar sommige weggebruikers nemen dat veel te letterlijk. Sommigen minderen niet eens vaart, maar schieten er recht over heen. Daarna moeten ze weer naar rechts invoegen en dat gaat soms met veel kunst- en vliegwerk. Dat kan echt niet. De hobbels van de rotondes zijn veel te laag. We hopen dat de Provincie er snel wat aan doet, want zo gaat het tot ongelukken leiden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.