nieuwe locatie 34e salland festival

Net als de Wandelvierdaagse en de Voorjaarskermis moet ook het Internationaal Folkloristisch Salland Festival eenmalig verhuizen van de Domineeskamp. Het terrein aan de Munstersestraat achter het Postkantoor biedt uitkomst. Op 11 juni begint het Salland Festival op dit bouwterrein met de opbouw van de tenten.

Zoals bekend is al vanaf oktober vorig jaar een groot gedeelte van de Domineeskamp een bouwput. De noodzakelijke aanpassing van het terrein zorgt ervoor dat ook het Salland Festival dit jaar niet terecht kan op de Domineeskamp. Het bestuur van het Salland Festival heeft in tal van gesprekken met de gemeente over een eenmalige verhuizing gesproken. Het terrein aan de Munstersestraat/hoek Meerleweg bleek daarbij toch de beste oplossing. Het braakliggende bouwterrein is weliswaar nadrukkelijk kleiner, maar wel weer dichter bij het winkelcentrum van Raalte. Dat is gezien het programma van dit 34e folkloristisch evenement een voordeel.

Ook het 34ste Salland Festival wordt weer een kleurrijk folkloristisch evenement. Met dansgroepen uit Engeland, India, Polen, Ghana en Jordanië zijn de contracten rond. Zoals bekend worden de leden van de groepen ondergebracht bij gastgezinnen. Een unieke ervaring om een week lang buitenlandse mensen over vloer te hebben en op een ontspannen manier elkaars culturen te leren kennen. Naast de vaste groep van gastgezinnen kan de organisatie ook dit jaar extra gastgezinnen gebruiken. Lijkt het je leuk om twee buitenlandse gasten in huis te hebben of wil je meer informatie, neem gerust contact op met Jolinde Euren (0572-357163) of Claudia Wassing (0572-351250). Op zaterdagmiddag 24 april wordt er bovendien een gastgezinneninfomiddag gehouden in het Pauluszaaltje van 13.30 tot 15.30 uur. Het Salland Festival is vanaf woensdag 16 juni tot en met dinsdag 22 juni 2010.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.