n35 wordt tussen wijthmen en zwolle vierbaans

Laag Zuthem en Lierderholthuis zijn na verbreding voor een deel van het dagelijkse sluipverkeer verlost. Verkeersminister Camiel Eurlings heeft woensdagmiddag zijn handtekening onder de financiering gezet.

In de brief van de minister aan de Tweede Kamer staan alleen data genoemd op gebied van plannen maken. Halverwege 2012 is naar verwachting het tracé definitief. De grote voorkeur gaat uit naar aansluiting van de vierbaansweg rechtdoor de Ceintuurbaan van Zwolle op. Die plannen moeten na 2012 nog uitgewerkt, aanbesteed en uitgevoerd worden. Dus de eerste vijf tot tien jaar zal de nieuwe weg nog wel niet opgeleverd zijn.

Of daarna een dorp als Lierderholthuis van het sluipverkeer verlost is, is ook nog maar de vraag. Want de N35 Zwolle – Enschede, loopt vanaf Twente bezien, in de ochtendspits niet alleen na Wijthmen vast. Ook direct na Heino ter hoogte van de Ganzepan over het Overijssels Kanaal sta je iedere ochtend in de file.

De verbredingsplannen zijn in het provinciehuis met gejuich ontvangen. Eindelijk zit er schot in de verbetering van het karrespoor tussen Twente en Zwolle. Naast het vrij maken van financiële middelen voor verbreding van het stukje weg bij Zwolle is namelijk ook besloten vaart te maken met besluiten hoe andere delen van de N35 verbeterd moeten worden. Daaronder valt ook de keus voor het tracé van de weg om of door Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.