mooi wark op feestweekend kpj boerhaar

Het Feestweekend KPJ Boerhaar heet in de volksmond nog het Sportweekend. Die naam komt uit de tijd dat het een tentfeest was waarbij de KPJ Boerhaar naast bezoekers uit de regio ook verschillende KPJ-afdelingen uit den lande mocht ontvangen. Zij vochten om de hoogste eer bij een niet al te serieus sportief toernooi. In plaats van het sportieve toernooi werd er vier jaar geleden een autorodeo geïntroduceerd. En dat bleek een groot succes. Elk jaar weten rond de tweeduizend bezoekers de weg te vinden naar het feestterrein aan de Boerhaarseweg. Ook het programma van de zaterdagavond brengt doorgaans een groot feestpubliek op de benen. Dit jaar is voor het eerst het vrijdagavond programma afgestoten. Net zoals bij veel andere tentfeesten was dat een ‘moeilijke’ avond. Het is volgens de organisatie te lastig geworden om een programma te organiseren dat kostendekkend is.

Mooi Wark is op dit moment zo’n beetje ’s lands meest succesvolle boerenrockband, maar heeft daarvoor een lange weg moeten gaan. De groep werd in ’92 opgericht door zanger/gitarist Bert Koops. Doordat het echte succes in de jaren erna uitbleef, was het een komen en gaan van muzikanten bij Mooi Wark. Sinds 2002 is de bezetting stabiel. De kern van de band bestaat naast Koops uit bassist William Bossong en gitarist Arnold Kuik. Mooi Wark wisselde sindsdien alleen enkele keren van drummer. Sinds 2009 zit ex-Jovink John Roffel achter de drumkit. Die stabiliteit zorgde ervoor dat de populariteit van de band zo rond 2005 enorm begon te groeien. Met liedjes als ‘Idioot’ en ‘Bokkie of geittie’ won de band het boerenrockpubliek voor zich. De hit ‘In de blote kont’ (2007) betekende de definitieve doorbraak. In 2009 bracht de band de nieuwe plaat ‘Rock & Rodzooi’ uit met daarop de hit ‘Tepels liegen niet’. De groep is op dit moment bezig met de ‘Maf ja’-tour, waarbij de optredens een ‘maffia’-thema hebben. In Boerhaar mag je weer een set vol liedjes volgens het bekende ‘Mooi Wark’-stramien verwachten, feestelijke en aanstekelijke boerenrockstampers. Alsof leden van Normaal, Status Quo, AC/DC en de Havenzangers met elkaar een band zijn begonnen. Aanvang is om 21.00 uur. De entree bedraagt 10 euro. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar bij de tent.

De autorodeo op zondagmiddag begint om 13.00 uur. De entree bedraagt 5 euro. Na afloop van het ‘barrelfestival’ staat er een optreden van de formatie Die Lustige Schlagerfreunden op het programma. Deze band begon ooit als een eenmalig geintje van diverse Brabantse muzikanten, maar dat geintje is inmiddels, om maar een cliché te gebruiken, volledig uit de hand gelopen. De groep stond met haar schlagerklassiekers (met een knipoog) op vele grote tentfeesten en festivals (oa de Zwarte Cross). Behalve veel schlagermuziek en schlagerrock brengt de band ook een show vol met schlagerclichés en vele ‘spontane’ gastoptredens.

Voor meer informatie over het Feestweekend KPJ Boerhaar zie staging2.autorodeoboerhaar.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.