Home / archiefcentraal / megastallen van brabant naar salland

megastallen van brabant naar salland

‘Brabantse industriële veebaronnen, kom met je megavarkenshouderijen naar Salland. Want in Overijssel kun je de stallen plaatsen die wilt. Kavels van vijf voetbalvelden groot mag je helemaal volbouwen. Voer en mestopslag mag je buiten de kavel neerzetten.’ Deze wervende tekst heeft Raaltenaar Hans de Kort als ingezonden brief in het Agrarisch Dagblad geplaatst. Het is voorbij een protest tegen het feit dat de megastallen in Overijssel zijn toegestaan terwijl Brabant een slot op de deur heeft gedaan.

Voorbij een protest, want in plaats van verzet tegen de komst, nodigt hij de agrarisch ondernemers dit keer uit naar Salland te komen. De Kort: “Bijna niemand uit de Raalter bevolking heeft zich tégen de vestiging van dierenfabrieken uitgesproken. Ik geloof dat ik zo ongeveer de enige was. Blijkbaar heeft dus geen enkele Raaltenaar bedenkingen tegen horizonvervuiling of tegen aantasting van de woon/leefkwaliteit en/of gezondheid”.

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.