Home / archiefcentraal / malariabestrijding krijgt prioriteit in kitojo

malariabestrijding krijgt prioriteit in kitojo

De (voornamelijk Raalter) stichting Second Home for Children in Uganda heeft als doel de toekomst van de weeskinderen in het dorp Kitojo in Zuid West Uganda te verbeteren. Het gaat dan om gezondheid, onderwijs en voeding. Binnen het gezondheidsproject ligt de focus momenteel op het voorkomen en behandelen van Malaria. Eind 2008 zorgde de stichting al voor muskietennetten voor de twintig weeskinderen.

De resultaten zijn goed en dus wordt dit jaar het project uitgebreid naar veertig kinderen. Alle veertig weeskinderen en hun verzorgers en gezinsleden krijgen een muskietennet. Deze kunnen ze kopen bij het comité. De kleine vergoeding maakt dat de deelnemers het project serieus nemen. Zowel volwassenen als kinderen krijgen voorlichting over het gebruik van de muskietennetten en over andere manieren om malaria te voorkomen.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Een inzamelingsactie om resterende kosten te dekken is inmiddels van start gegaan. Iedere bijdrage in de kosten van malariabestrijding is van harte welkom. Het banknummer van de stichting Second Home for Children in Uganda is 1263.87.990.

Meer over de stichting is te vinden in het dossier waaraan dit artikel is gekoppeld.

Lees ook

Bertus van der Kolk na vijftig dienstjaren bij Van Merksteijn met pensioen

RAALTE/ALMELO – Raaltenaar Bertus van der Kolk is recentelijk, na maar liefst vijftig dienstjaren bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.