lustrum voor marienheem timmert aan de weg

‘ “We hadden nooit verwacht dat het evenement zo groot zou worden”, stelt de organisatie, het bestuur van Stichting Mariënheem timmert aan de weg.

Het stichtingsbestuur bestaat uit Herco en Erna Hekking, Wilfried en Paulien Akkersdijk, Barry Jonkman, Annemarie Smeenk, Jurry Hekking en Ramon Veldman. Het idee voor het evenement ontstond jaren geleden tijdens een verjaardagsfeestje waar enkele plaatselijke ondernemers elkaar troffen. Barry: “We vonden dat we een manier moesten zoeken om Mariënheem op de kaart te zetten en om de saamhorigheid te vergroten. Dat is Mariënheem timmert aan de weg geworden.” Jurry: “Om ook te laten zien hoe goed we als dorp eigenlijk wel niet zijn, ha ha!”

De eerste editie van de bedrijven- en verenigingsfair (met een feestavond vooraf) werd in allerijl georganiseerd, maar bleek een enorm succes. Naar schatting bezochten meer dan zesduizend mensen het evenement. “Veel meer dan dat we ooit hadden durven hopen”, stelt Wilfried. Sindsdien wordt er elk jaar een feestavond gehouden onder de vlag van Stichting Mariënheem timmert aan de weg. De bedrijven- en verenigingsfair staat eens in de twee jaar op het programma.

Dit jaar doen er 52 bedrijven en verenigingen mee. De vorige keer waren dat er 47. Wilfried: “Niet alleen het aantal ondernemers en verenigingen dat meedoet loopt op, ook de kwaliteit van de deelname groeit. Er wordt steeds meer tijd, moeite en geld geïnvesteerd om goed voor de dag te komen tijdens de fair. De eerste keer keek men de kat nog uit de boom, het tweede jaar ging het al wat gemakkelijker, en nu ziet iedereen ook het belang van de dag in!”

De bedrijvenfair op zondag 18 april duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Naast de stands van de deelnemende bedrijven en verenigingen kunnen de bezoekers ook kijken naar diverse demonstraties en presentaties in de straten van Het Fiester. Alle bedrijven die daar gevestigd zijn, hebben die dag hun deuren geopend. De Luttenbergse brandweer en de Honden Dressuur Club Luttenberg verzorgen diverse demonstraties. Op het middenterrein van Het Fiester staat een kinderboerderij, zorgen ballonnnenclowns voor vermaak en presenteren de plaatselijke sportverenigingen diverse activiteiten. Vanaf 13.00 uur is er in de feesttent live muziek van het Mariënheemse gezelligheidskoor ‘Nog Eentie’. Vanaf 16.30 uur is er een optreden van De Dikdakkers in de feesttent. Deze feestact is onder andere bekend van de hit Cowboys & Indianen’. “En erg populair bij de jeugd in het dorp”, vertelt Wilfried: “Bij de jaarlijkse playbackshow hebben we heel wat imitaties van De Dikdakkers voorbij zien komen!”

Volgens de organisatoren is het lastig om het succes van de dag te meten in cijfers. “Het is niet zo dat elk bedrijf er concrete opdrachten aan over houdt, maar deelname is wel een goede investering in je naamsbekendheid. En verder vergroot dit evenement de saamhorigheid in het dorp. En daar is het ons ook om te doen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.