leerlingen bernadetteschool bezoeken monumenten

De leerlingen van de Bernadetteschool in Heeten zijn afgelopen week op bezoek geweest bij een aantal oorlogsmonumenten in de gemeente Raalte. Na een bezoek aan de burgemeester, die vertelde wat de leerlingen gingen doen, werden onder andere het joods kerkhof, het standbeeld voor de soldaten in Nieuw-Guinea en het standbeeld van de bom in Luttenberg.

“Toen zijn we naar de Raadszaal geweest en konden we vragen stellen aan veteranen die zelf ook hebben gevochten of op een boot zijn geweest. Ze hebben hun levensverhaal verteld en wat ze hadden gedaan om de onderduikers te helpen. Ze hebben een moeilijke tijd achter de rug, dus ze zijn hier extra bij betrokken.

Eén van die mensen had dus gevochten in de Tweede Wereldoorlog en had zelf moeten onderduiken. Er was ook iemand die vrede wilde bijbrengen waar hij zelf tussen de oorlog was en serieus de granaten en kogels hem om de oren vlogen. En toen gingen we weer terug en kregen we nog een buigzaam potlood,” aldus de leerlingen van de Heetense school.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.