lastig weekend voor racingteam hageveld

Racingteam Hageveld uit Luttenberg heeft een lastig raceweekend achter de rug. Tijdens de paasraces op het circuitpark van Assen maakte het team een moeilijke start van het seizoen door. Coureur Jarco Grotenhuis in de nieuwe bocht Ruskenhoek een schuiver tijdens de eerste kwalificatie. Hiermee was hij het eerste slachtoffer van de bocht.

Grotenhuis: “Tja, dat is ook racen. Ik probeerde een snelle ronde neer te zetten en een goede lijn te vinden door deze nieuwe bocht. Ik ging redelijk sportief deze bochtencombinatie in, legde de motorfiets van zijn rechter- op zijn linkerzijde en was de grip even kwijt. Achteraf gezien viel het nog wel mee, maar het doet je ritme tijdens zo’n weekend geen goed.”

Monteurs Sander en Cyriel hadden Yamaha R1 al snel weer klaar voor de tweede kwalificatiesessie. Een groot aantal coureurs waagde zich niet eens aan de kletsnatte baan, maar Grotenhuis herpakte zich buitengewoon goed en reed naar een welverdiende 15e plaats. Helaas liggen rondetijden in de regen een stuk lager dus kon de 27e startplek van de ochtendsessie niet worden verbeterd.

“Dit hele weekend was lastig. Een valpartij, nieuwe bocht in het circuit, de lange winter, zeg maar waar het aan ligt. Pas in de race begon ik weer in het juiste ritme te komen. Ik ben niet helemaal tevreden met de 28e plaats, tijdens de start verloor ik een paar plekken, en de eerste paar rondjes was ik misschien iets te voorzichtig. Ik wilde ook niet nogmaals onderuitgaan door te koude banden. En ik moest even weer het vertrouwen terug krijgen in die nieuwe “Ruskenhoek”. In de race ging het al snel weer beter. De afstelling van de motor was prima, mijn rondetijden waren mooi constant. Alleen het het tempo moet nu weer omhoog. Ik weet zeker dat ik het volgende weekend tijdens het WK Superbikes weer sneller ben!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.