kwekerij pot houdt open dag

Kwekerij Pot in Mariënheem houdt op zondag 2 mei een open huis. Die dag presenteren eigenaren Peter en Ivonne Pot hun uitgebreide assortiment zomerbloeiers en geven zij informatie over het nieuwe samenwerkingsverband ‘ Huyskweker’. Kwekerij Pot heeft zich in december aangesloten bij dit nieuwe initiatief. Het doel van Huyskweker is om door uitwisseling van onderlinge kennis en teelttechnieken tot optimale zomerbloeiers te komen.

De Huyskweker is een landelijke formule van zelfstandige kwekers van kwalitatief hoogwaardige zomerbloeiers. “Het is de bedoeling om het samenwerkingsverband uit te breiden naar circa dertig tot veertig kwekers in heel Nederland”, vertellen Peter en Ivonne Pot. “Onze die kennis gaan we delen met onze klanten zodat ook zij de hele zomer door kunnen blijven genieten van een zeer uitbundige bloei. Wij staan voor ambachtelijke kwaliteit en die garantie kunnen we geven, omdat er bij ons geen sprake is van massaproductie.”

De elf kwekerijen die zich bij Huyskweker hebben aangesloten, hebben nu al samen speciale kwekers-potgrond, -voeding en plantenbakken met waterreservoir ontwikkeld. Ook de duurzame service van herinplanten voor het volgend seizoen is uniek. In de speciale kwekerspotgrond kunnen planten optimaal groeien. Het is een bijzondere potgrond waarin de planten zich goed kunnen bewortelen en waaruit ze gemakkelijk water kunnen opnemen. “Verder maken we gebruik van onze eigen samengestelde voeding, de zogenaamde Turbomeststof. En we hebben een eigen plantenbak ontwikkeld met onderin een waterreservoir. Daarvan bieden we twee types aan: de Optimaxx 27 en de Royal Top 35. Zo’n waterreservoir is ook handig als je af en toe vergeet om je buitenplanten water te geven, in die zin dat het je wat extra speling geeft, maar voor een optimaal resultaat blijft een goede verzorging van enorm belang.”

Peter: “Wat we nu doen, deden we eigenlijk al. De Huyskweker-formule ligt in het verlengde van onze eigen manier van kweken. Maar door onze deelname in het Huyskwekerconcept hebben we een duidelijker verhaal naar de klanten toe, gericht op de meerwaarde die de professionele kwekers bieden. Goede informatievoorziening naar onze klanten toe speelt ook voor ons daarin een grote rol.”

De open dag duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Naast de presentatie van het aanbod en informatie over de Huyskweker-formule kun je er ook terecht voor het proeven van de streekproducten van Sallands Best. Ivonne’s vader, Herman Heetkamp exposeert een selectie van zijn schilderijen die vaak het platteland als onderwerp hebben. Tevens kunnen de bezoekers die dag reeds ingeplante bakken van Huyskweker kopen. De entree is uiteraard gratis. Kwekerij Pot is te vinden aan de Hooilandweg 2a in Mariënheem, tel: 0572-360966. Meer informatie op staging2.kwekerij-pot.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.