komst brede school heino ligt vast

Freriks van het CDA sprak het belang uit, om het proces van de vorming en bouw wel nauwkeurig te begeleiden als gemeente zijnde. Lourenssen sprak namens de SP kort en krachtig: “De schop moet zo snel mogelijk in de grond.”

De gemeenteraad was het al langer eens over de komst van de brede school in Heino, maar daadkracht leek centraal te staan in de vergadering van donderdagavond. “Wij van Lokaal Alternatief zijn zeer blij,” sprak Den Daas. “Het is een einde aan de onacceptabele huisvesting van een aantal Heinose scholen,” vervolgde hij. “De financiële onderbouwing verdient geen schoonheidsprijs, maar het doel heiligt de middelen.”

Toch moest er een kleine kanttekening bij het ontwerp van de brede school geplaatst worden. “Er is te weinig krediet voor de wensen,” vertelde Louis Zijderveld van SCOS. “Duurzaam bouwen, een inbraakinstallatie en ‘de frisse school’ zit er niet in.” Ook stipte Zijderveld de noodzaak van moderne media aan. “Onderwijskundige ontwikkelingen vragen ook om extra investeringen. ”

Concrete toezeggingen voor extra budget deed de raad na deze inspraakbeurt niet. Holtmaat van GB deed ook een lofvolle duit in het zakje: “Heino belandt weer in een positieve spiraal. Wij van Gemeentebelangen zijn voorstander van een onderzoek naar duurzame bouw. Maar we zien ook de noodzaak van een spoedige bouw.”

Wethouder de Groot kon enkel positief afsluiten: “Het is een unieke kans om de onderwijshuisvesting in Heino de komende 30 á 40 jaar goed op orde te brengen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.